Drugi mandat

Skupština Bayerna iz Munchena odlučila: Uli Hoenes ponovno predsjednik

Sport / Nogomet | 26. 11. 2016. u 08:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Nogometnog kluba Bayern Minhen, na svom redovnom godišnjem zasjedanju koje je održano u petak uvečer, ogromnom većinom glasova izabrala je Ulija Hoenesa za predsjednika, što će biti njegov drugi mandat na ovoj poziciji, javlja Agencija Anadolija.

Čak 6.986 članova Skupštine glasovalo je za Hoenesovo imenovanje, 108 ih je bilo protiv, a 58 suzdržano. Hoenes čiji je izbor propraćen ovacijama u munchenskom Audi Domeu, nakon imenovanja za predsjednika kratko je rekao: "Obećavam da vas neću razočarati".

U govoru prije izbora naglasio je da želi djelovati kao spona između svih struktura kluba, te da će se brinuti i savjetovati sve igrače i zaposlenike u klubu. Naravno, zamolio je za drugu priliku i osvrnuo se na razdoblje koji je proveo u zatvoru.

"Bayern ima ogromnu društvenu odgovornost. Za mene je on dio moje obitelji i dao mi je snagu da izdržim zatvorsku kaznu. Napravio sam veliku grešku i toga sam svjestan, ali sam učinio sve da se iskupim. Uradio sam sve što sam mogao da dobijem drugu priliku i sada sam ovdje", kazao je između ostalog novi predsjednik Bayerna.

Hoenes je svoju igračku karijeru, koja je zbog ozlijede koljena trajala kratko od 1970. do 1979. godine, proveo uglavnom u Bayernu. Samo jednu polusezonu bio je na posudbi u Nurnbergu u razdoblju kada se pokušao oporaviti od teške ozlijede koljena. Nije uspio i oprostio se u 27. godini. Za bavarskog diva odigrao je 239 natjecateljskih utakmica i postigao 86 golova. Za reprezentaciju Zapadne Njemačke odigrao je 35 susreta uz pet pogodaka.

Odmah po okončanju karijere imenovan je za generalnog menadžera Bayerna. Taj posao je obavljao sve do studenog 2009. godine, kada je na predsjedničkoj poziciji naslijedio Franza Beckenbauera.

No, u ožujku 2014. godine morao se povući, nakon što je osuđen na troipolgodišnju zatvorsku kaznu zbog utaje poreza. Nakon što je odslužio pola kazne za pronevjeru 28,5 milijuna eura pušten je iz zatvora u veljači ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close