Sarajevo - Široki 2:0

Širokobriježani na Koševu i teoretski ostali bez Lige za prvaka

Sport / Nogomet | 11. 03. 2017. u 16:12 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega poraženi su 2:0 od Sarajeva u susretu 21. kola Premijer lige BiH igranom na stadionu Koševu. Nakon ovog poraza i remija Krupe s Čelikom, sada je sigurno da će ''Plavo-bijeli'' igrati Ligu za ostanak s obzirom da kolo prije kraja Krupa bježi Širokom nedostižna četiri boda.

Riječ ''katastrofalno'' blago opisuje igru Širokog Brijega u prvom dijelu susreta. Grešku Markovića i izgubljenost obrane Širokog Brijega koristi Anel Hebibović već u 7. minuti te dovodi svoju momčad u vodstvo. Do izjednačujućeg pogotka gosti su mogli doći u samoj završnici poluvremena. Stjepan Lončar odlično je pucao s 25 metara, no udarac je ispod grede iščupao Pavlović.

Dvije minute kasnije Damir Zlomislić je pokušao jakim prizemnim udarcem, no Pavlović je loptu odbio te je u duelu s Matejom Sivrićem prije došao do lopte oborivši i širokobriješkog igrača pri čemu su gosti tražili jedanaesterac, no sudac Ognjen Valjić nije pokazao na ''bijelu točku''.

Jedinu priliku izabranici trenera Gorana Sablića imali su u završnici poluvremena kada je udarac Stjepana Lončara obranio Pavlović.

U drugom dijelu susreta momčad s Pecare nije imala što izgubiti te je Sablić sve karte bacio u napad te je Krstanović zaigrao od početka drugog poluvremena dok je Wagner vraćen na svoju prirodnu poziciju iza napadača. Aktivno su u napadu sudjelovali bekovi, a stoperi su visoko držali liniju. Prijetili su Krstanović i Barišić, no njihove udarce branio je veoma dobri vratar Pavlović.

Nade Širokobriježana da će se boriti u posljednjem kolu za Ligu za prvaka ugašene su u 70. minuti. Haris Duljević odlično je nabacio iz kornera, a Saša Novaković je još bolje pogodio glavom te je lopta pala tik uz stativu za 2:0.

Moglo je Sarajevo ovu utakmicu pobijediti i s više pogodaka razlike, no sjajni vratar Luka Bilobrk u nekoliko navrata je odlično reagirao. Trener Goran Sablić, kao i njegova momčad, nakon tri prvenstvena proljetna kola i dalje ne znaju za pobjedu, kao niti za pogodak u gostima.

Široki Brijeg će tako u Ligi za ostanak igrati s Mladosti DK, Vitezom, Metallegheom, Čelikom i Olimpicom.

U posljednjem 22. kolu prije formiranja Lige za prvaka i Lige za ostanak, Široki Brijeg će na Pecari u subotu od 15.00 sati u rezultatski nebitnoj utakmici igrati protiv fenjeraša Olimpica.

No, već u srijedu ih na Pecari očekuje uzvratni susret četvrtzavršnice Kupa BiH protiv Zrinjskog gdje ''Plavo-bijeli'' brane prednost od 2:0 iz prvog susreta te je izgledno da će Široki uspjeti doći do Europe samo preko Kupa.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close