Slavlje na Pecari

Široki preokretom svrgnuo Mladost s vrha ljestvice

Sport / Nogomet | 20. 08. 2017. u 19:49 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijeg preokretom su slavili (3:1) protiv do sada neporažene Mladosti Doboj-Kakanj u susret petog kola Premijer lige BiH igranom pred nešto više od 1.000 gledatelja na stadionu Pecara.

U prvih pola sata igralo se uglavnom čvrsto na sredini terena, a ni jedna momčad nije uspjela doći u izgledniju priliku. No, u 31. minuti šok na Pecari. Gosti su izveli slobodan udarac, lopta je preletila nekoliko igrača, a dobro je reagirao branič Bojan Regoje koji matira vratara Bilobrka.

I kada je izgledalo da će gosti na odmor ipak otići s prednošću, ''Plavo-bijeli'' dolaze do izjednačenja. U sudačkoj nadoknadi, nakon velike gužve u šesnaestercu Mladosti, najbolje se snašao mladi napadač Stipe Jurić koji poravnava rezultat.

U nastavku susreta Široki je bolje zaigrao za razliku od prvog poluvremena, a to im se isplatilo u 60. minuti kada su preokrenuli rezultat. Josip Ćorić je odlično proigraju Dinu Ćorića koji je bez problema prebacio vratara Velića za 2:1.


(U 36. minuti na igrača Širokog Luku Menala drugi put su grubo startali protivnički igrači, no sudac Adis Mulahasanović dao je žuti karton domaćem igraču zbog prosvjeda. Ovako je izgledao Menalov zglob nakon tog prekršaja koji nije niti dosuđen)

Do kraja susreta igralo se otvoreno i čvrsto s dosta prekršaja, a u 88. minuti strijelac prvog pogotka Bojan Regoje dobio je crveni karton jer je zaustavio Čabraju u izglednoj situaciji, a zamalo je na tribinu izletio i trener gostiju Edis Mulalić koji je burno reagirao u nekoliko navrata.

Točku na ''i'' postavio je u 90. minuti Dejan Čabraja koji je glavom pogodio za 3:1 na ubačaj Dine Ćorića.

Bila je ovo treća pobjeda Širokog Brijega i treća na domaćem terenu kojom je svrgnuo Mladost s vrha ljestvice i nanio joj prvi ovosezonski proaz.

U šestom kolu Široki Brijeg gostuje na Grbavici kod Željezničara dok Mladost na svom terenu dočekuje Radnik.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close