Drama na Pecari

Široki kiksao protiv Radnika

Sport / Nogomet | 04. 03. 2017. u 15:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i Radnik odigrali su 2:2 u susretu 20. kola Premijer lige BiH igranom na Pecari. Novim kiksom ''Plavo-bijeli'' su si zakomplicirali situaciju oko ulaska u Ligu za prvaka.

Odlično je počelo za domaće, Damir Zlomislić je golčinom s 30 metara doveo svoju momčad u vodstvo u 17. minuti te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela susreta, šok za Širokobriježane. U 46. minuti vratar Soldo otišao je u prazno, a veliku smušenost i tromost stopera koristi Filip Stojanović koji pogađa za 1:1. U 67. minuti Radniku je poništen pogodak zbog zaleđa.

I onda je Luka Menalo za sedam minuta, koliko je i proveo u igri, dobio dva žuta kartona. U 73. minuti Menalo je srušen u protivničkom šesnaestercu i kada su i igrači i publika očekivali da će Zoran Grbić pokazati na ''bijelu točku'', on je pak pokazao drugi žuti karton zbog simuliranja te je Široki ostao s igračem manje.

Igrača više koristi Radnik koji je u 81. minuti preko Velibora Đurića preokrenuo rezultat.


NK Široki Brijeg - FK Radnik B... by mediabh

Iako je imao igrača manje, Široki je konstantno vršio pritisak te je u 84. minuti Dejan Čabraja pogodio i vratio nadu u pobjedu. Do kraja susreta Široki nije uspio zabiti i doći do tri veoma važna boda, a vrijedi svakako istaknuti diskutabilnu situaciju iz 94. minute kada je nakon kornera u zračnom duelu igrač Radnika igrao rukom, no Grbić se nije oglasio.

Nakon posljednjeg zvižduka, publika je zvižducima ispratila igrače Širokog Brijega.

Protivnici Širokog Brijega u borbi za Ligu za prvaka Sloboda i Krupa imali su polovičan uspjeh. Sloboda je kod kuće preokrenula protiv Metalleghea te pobijedila 2:1 skočivši na peto mjesto s 32 boda. Krupa je u Mostaru poražena od Zrinjskom 3:1 te je pala na šesto mjesto - posljednje koje vodi u Ligu za prvaka te sada ima 30 bodova.

Široki Brijeg je ovim kiksom ostao na sedmom mjestu s 27 bodova, a zanimljivo, Radniku su ovo bili prvi bodovi na Pecari u Premijer ligi BiH.

U 21. kolu Široki Brijeg očekuje teško gostovanje kod Sarajeva, dok Radnik dočekuje Slobodu.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Barišić, Ćorić, Zlomislić, Čabraja, Sesar (67. Menalo), Sivrić, Bralić, Krstanović (63. Wagner), Marina (73. Lončar), Marković. Trener: Goran Sablić.

RADNIK: Lučić, Franić, Arnautović, Stojanović, Beširević, Zeljković, Obradović, Janković (46. Krsmanović), Ostojić (46. Vasić), Kosorić, Đurić (90. Bajić). Trener: Nebojša Milošević.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close