Zrinjski

Šef Plemića Barbarić: Kukoč je veliko pojačanje

Sport / Nogomet | 11. 01. 2017. u 12:43 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Barbarić je od predstavljanja u Zrinjskom danas drugi puta službeno izišao pred medije - ovog puta na početku priprema. 

Nije okolišao, naglasio je neizmijenjene ambicije prvaka i lidera te podcrtao vjeru u novopridošle igrače od kojih je Tonćija Kukoča etiketirao kao veliko pojačanje. 

“Prvi dojmovi su jako dobri, iza nas je klasični prvi sastanak na kojem smo se upoznali. Iznijeli smo ukratko plan rada i ono što očekujem od igrača”, rekao je strateg Plemića pa u kratkim crtama iznio što će, kada i kako raditi nogometaši. 

“Plan priprema je malo promijenjen u skladu s otkazivanjem utakmice s Dinamom, tako ćemo do nedjelje raditi jednom dnevno. Nećemo tražiti protivnika umjesto Dinama, jer to je praktički bila humanitarna utakmica. Idealno će nam u ovim vremenskim prilikama prvu utakmicu odigrati 29. siječnja u Međugorju”, rekao je. 

Ciljevi? Ostali su isti...

“Rekao sam igračima da su ovdje ciljevi poznati, da je to stimulirajuće..., dijelom i zbog činjenice jer su oni doprinijeli da je Zrinjski sada najbolji klub u BiH i da su ti ciljevi ostvarljivi.” 

Tri su nova igrača popunila kadar - bekovi Tonći Kukoč i Zvonimir Blaić te veznjak Rijad Kobiljar. 

“Ne bih previše komentirao igrački kadar do novih službenih objava, ali evo reći ću za nova tri igrača. Kobiljar je mladi igrač koji puno obećava - moja očekivanja u njegovom su slučaju velika, ali prepustit ćemo vremenu njegov razvoj.”

“Kukoč je jako, jako kvalitetan igrač. Nema dileme da će doći na svoju razinu i tako postati veliko pojačanje. Isto tako, o Blaiću ne bih previše trošio riječi. Poznato je kakav je igrač, jako će nam dobro doći.”

To jasno neće biti sve izmjerne u kadru, u kojem danas iz opravdanih razloga nije bilo Danijela Stojanovića i Germaina Kouadia, dok je status Ante Radeljića neriješen.  

“Sigurno će biti igrača koji će na posudbu, ali to su slatke brige. Imamo širok kadar, kroz pripreme ćemo isprofilirati tko će igrati i gdje”, ocijenio je šef Plemića te još jednom dao uvid u njegov način razmišljanja kao trenera...

“Nisam rekao da ću mijenjati sustav, nego da je dobro da ekipa dominira s 3-4-3 i 4-4-2 formacijama. Idealno bi bilo imati 20 kvalitetnih igrača, tri vratara i par mlađih, ali vidjet ćemo već kroz pripreme”, zaključio je. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close