Hercegovački derbi u Kupu

Sablić: Zrinjski je favorit, ali došlo je vrijeme da i nas rezultat nagradi

Sport / Nogomet | 07. 03. 2017. u 11:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zrinjski je favorit, aktualni prvak, trenutačno vodeća momčad lige i igra na domaćem terenu. Ali, s druge strane, i Široki Brijeg je također veliki klub, imamo kvalitetnu momčad i vjerujem da je došlo vrijeme da i nas rezultat nagradi", kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožer Širokog Brijega Goran Sablić.

Optimizam, dakle, ne napušta "Plavo-bijele", unatoč i činjenici da za prvi susret četvrtzavršnice Kupa BiH u Mostaru neće konkurirati Baraban, Sivrić i Menalo, a neizvjestan je nastup Krstanovića. Prvenstvena želja je, naravno, odigrati kvalitetnu utakmicu i postići zgoditak u gostima u ovome "prvom poluvremenu" kako bi se olakšao posao u uzvratu na Pecari te, u konačnici, ostvario cilj - plasman među četiri najbolje momčadi u ovom natjecanju.

I Damir Zlomislić je prepustio ulogu favorita Mostarcima, ali i naglasio kako vjeruje u sebe i suigrače. Momčad se diže, radi se kvalitetno, a derbi pun naboja, kakva će biti sigurno utakmica sa Zrinjskim, prava je prigoda za polučiti pravi rezultat, zaključio je Zlomislić, uz dodatak kako će se sigurno voditi velika bitka na sredini terena i da će pobjednika odlučiti detalji.

Promjena u sastavu u odnosu na Radnik sigurno će biti, na vrata se u kup susretima vraća Luka Bilobrk. Menalova suspenzija također bi mogla donijeti promjene na desnoj strani, a Sablić još uvijek razmišlja i o još jednoj, dvije nove kombinacije.

Na novinarsko pitanje o stanju u obrambenim linijama s naglaskom na stoperski par Bralić - Barišić, trener Sablić je rekao da je generalno zadovoljan onime što su pokazali u protekloj utakmici, no problem je što nakon svake veće greške momčad bude kažnjena pogotkom te je izrazio nadu da će se to popraviti u nastavku ne želeći otkriti hoće li doći do promjena na stoperskim pozicijama.

Susret na stadionu Pod Bijelim brijegom igra se u srijedu od 16.00 sati uz izravan prijenos na Našoj TV. Široki očekuje i značajnu potporu svojih navijača u ovoj važnoj utakmici, što organizirano, što u osobnom angažmanu. Teren će sasvim sigurno biti težak za igru nakon velikih količina kiše u zadnja dva-tri dana, a za srijedu je, pak, najavljena jaka bura.

Kopirati
Drag cursor here to close