Pecara

Sablić nakon Istre nezadovoljan obranom

Sport / Nogomet | 07. 02. 2017. u 12:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener nogometaša Širokog Brijega Goran Sablić uglavnom je zadovoljan poslom odrađenim na pripremama u Istri. 

“Mogu kazati da smo realizirali plan priprema. Trenažnim procesom sam zadovoljan. Sadržajno smo ga ispunili i kad je u pitanju kondicijski i kad je u pitanju tehničko - taktički dio. Nemam nikakvim zamjerki”, rekao je za Sportske novosti. 

Široki je na 7. Istria Winter Cupu remizirao s austrijskim drugoligašem KSV-om (1:1), bio bolji od slovenskog Aluminija (2:1) i na koncu u finalu nakon regularnih 2:2 pražen na penale od mađarskog prvoligaša Gyirmota (6:7). 

“Momčad je bila vrlo ozbiljno fokusirana na rad. Utakmice su nam došle u pravom trenutku. U sve tri utakmice većim dijelom smo dominirali, bili bolji od naših suparnika. Kad smo imali posjed lopte djelovali smo dosta dobro, protok lopte je bio dobar, napadima smo pristupali s dosta organizacije”, dodao je, a zatim se osvrnuo na detalje koji nisu bili najbolji. 

“Moramo popraviti igru u obrani. U sve tri utakmice u određenim trenucima dolazilo je do pada koncentracije, što su suparnici kažnjavali. Razlog može biti i u umoru, ali nije bilo nadopunjavanja..., kad smo imali čiste lopte u iznošenju ili u prekidima smo jednostavno poklanjali suparniku prilike”, zaključio je Sablić. 

Prije početka drugog dijela prvenstva (25. veljače), u koji Široki ulazi sa sedme pozicije, odradit će Sablićev tim još dvije provjere - 11. veljače protiv Veleža i sedam dana kasnije protiv Viteza.

Kopirati
Drag cursor here to close