Pecara

Sablić: Do Europe možemo preko Kupa, ali želimo i u Ligu za prvaka

Sport / Nogomet | 24. 02. 2017. u 12:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Širokog Brijega Goran Sablić, koji je momčad s Pecare preuzeo u zimskoj stanci, vjeruje kako njegova momčad, unatoč slabijim rezultatima u prvom dijelu sezone, ima kvalitetu i može na proljeće ostvariti primarni cilj, a to je plasman u Europu.

Nakon 18 odigranih kola, Široki se nalazi na sedmom mjestu Premijer lige BiH s tri boda manje od Slobode koja drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu za prvaka, dok će u četvrtfinalu Kupa BiH Široki igrati sa Zrinjskim.

“Mi računamo da kroz Kup možemo izboriti nastup u Europi, no nismo dignuli ruke ni od prvenstva. Iako u prvenstvu ne ovisimo samo o sebi, ne bih rekao da nam je Kup prioritet. Imamo još četiri kola za odigrati. Pokušat ćemo dati svoj maksimum i na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti, ali svakako bi smo željeli ostvariti plasman u Ligu za prvaka”, kazao je Sablić u razgovoru za Fenu.

Što se tiče nastupa u Kupu BiH, strateg Širokobriježana kazao je kako nisu imali sreće prilikom ždrijeba, no, dodao je, kako to ne smije biti izgovor.

“Dobili smo aktualnog prvaka BiH i lidera prvenstva, sigurno smo dobili najtežeg protivnika. Međutim, ako želiš osvojiti Kup moraš pobijediti najbolje. Ne žalimo se, znamo da je protivnik jak, ali ja sam uvjeren da ćemo mi imati odgovor”, poručio je Sablić.

Četiri pojačanja

U zimskom prijelaznom roku Široki je doveo četiri pojačanja, a po Sablićevim riječima, zadovoljan je onim što su novi igrači pokazali u pripremnim utakmicama.

“U razgovoru s ljudima iz kluba detektirali smo glavne probleme i u tom smo pravcu pokušali djelovati u prijelaznom roku. Doveli smo ukupno četiri igrača, dva u veznoj liniji (Mario Marina, Damir Zlomislić) i dva krilna igrača (Dejan Čabraja i Matej Sivrić). Najvažnije je što smo doveli igrače koji će zaoštriti konkurenciju i za sada to izgleda dobro. Unijeli su svježinu i energiju, i uvjeren sam kako će biti pozitivan impuls za momčad u proljetnom dijelu sezone.”

NK Široki pod njegovim vodstvom težit će napadačkoj igri s puno posjeda i agresivnosti u defenzivi.

“Igrači su dobro usvojili te moje ideje, što se moglo vidjeti u pripremnim utakmicama. Iako se prijateljske susreti trebaju uzeti s dozom rezerve, moram biti zadovoljan prikazanom igrom na pripremama, jer smo u svim tim utakmicama bili bolji i dominantiji od protivnika”, kazao je strateg Širokog.

Tijekom zimskih priprema Široki je odigrao šest utakmica u kojima je upisao tri pobjede, dva remi i jedan poraz nakon izvođenja jedanaesteraca (Široki Brijeg - Velež 3:1; Široki Brijeg - Gyirmot 2:2 - 6:7 nakon jedanaesteraca; Široki Brijeg - Aluminij 2:1; Široki Brijeg - Kapfenberg 1:1; Široki Brijeg - Croatia Zmijavci 4:0; Široki Brijeg - Čapljina 0:0).

Široki će prvi nastup u nastavku sezone imati u subotu, na gostovanju kod Metalleghea. Sablić na dispoziciji ima sve igrače osim ozlijeđenog Ivana Barabana.

“Baraban ima poteškoća s trbušnim zidom zadnja dva tjedna. Svi ostali su zdravi i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni i motivirani za gostovanje kod Metallega”, kazao je Sablić.

Nakon Metalleghea, Široki će ugostiti Radnik, zatim ide u goste kod FK Sarajeva, a u posljednjem kolu, prije nego se liga podijeli u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, na Pecari gostuje Olimpik.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close