Propuštaju gradski derbi

Rustemović i Crnkić napustili Sarajevo zbog prijetnji smrću

Sport / Nogomet | 19. 05. 2017. u 16:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva, Edin Rustemović i Nermin Crnkić, napustili su grad zbog prijetnji smrću koje su dobili od navijača nakon poraza u finalu Kupa BiH na Pecari od Širokog Brijega te će tako propustiti gradski derbi protiv Željezničara.

''Žao mi je kao čovjeku što su oni napustili grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena. Neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, koji sigurno nisu navijači Sarajeva. Pojedinci koji zbog promašene prilike prijete momcima. Dogovorili smo se da oni napuste grad. To su bile stravične prijetnje. Učinit ćemo sve da ih vratimo. Da nije utakmica sa Željezničarom, ja bih kao Mehmed Janjoš uradio nešto drugo'', izjavio je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

"Sve bih ipak prepustio klubu, iako ja znam što bih osobno uradio. Vidio sam da je klub već poduzeo neke akcije na smirivanju tenzija i olakšavanju svega igračima. Svi smo informirani. Moramo raditi na ovome da učinimo sve da do ovoga ne dolazi. Sve se odigralo jako brzo. To je bilo jučer i preksinoć. Povratnu informaciju od igrača ćemo dobiti na utakmici. Pokušat ćemo sve da se ekipa vrati na normalan kolosijek. Da igrači prihvate da je ovo nogomet, da imamo okruženje kakvo imamo. Ovo nam treba biti dodatni motiv da damo više nego što možemo. Uvjeren sam i nadam se najboljem. Vidjeli ste u Širokom Brijegu da ova ekipa može igrati i da je kvalitetna. Nadam se da će sve proteći fer i sportski. Da možemo pričati o nogometu, a ne o ostalim stvarima. Moramo učiniti dodatni napor da idemo u tom smjeru'', zaključio je Janjoš.

Susret devetog kola Lige za prvaka između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu, 20. svibnja s početkom u 17.00 sati, na stadionu Koševo.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close