Na domaćem terenu

Rukometaši Zrinjskog preko Dervente traže prolaz u doigravanje

Sport / Rukomet | 23. 02. 2017. u 13:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva poraza na startu proljetnog dijela rukometnog prvenstva od Vogošće i Borca, rukometaši Zrinjskog u srijedu su na svom parketu svladali Maglaj (37:25), a već u petak ih čeka novi izazov kada u Mostaru gostuje Derventa, momčad koja je izravan konkurent Zrinjskom za treće mjesto, posljednje koje vodi u razigravanje za prvaka.

''Što se tiče utakmice s Maglajem, mislim kako nam je ta utakmica ponovno vratila vjeru i samopouzdanje. Odigrali smo kvalitetno svih 60 minuta, što nije bio slučaj protiv Vogošće i Borca. Možda Maglaj nije na razini Vogošće i Borca, ali sigurno nas veseli sinoćnja igra'', kazao je na konferenciji za novinare pivot Zrinjskog Damir Džeba.

On je pozvao navijače da i u petak podrže Zrinjski i pomognu "Plemićima" da dođu do važnih bodova u utakmici protiv izravnog konkurenta.

U nastavku prvenstva momčad Zrinjskog muče ozljede, a to je posebice problem u ovom dijelu prvenstva zbog zgusnutog rasporeda, kada se utakmice igraju svaka 3-4 dana.

''Od početka proljetnog dijela prvenstva nismo bili kompletni, ali sada se polako vraćamo. Nakon Dervente očekuju nas također dvije teške utakmice, u utorak kup utakmica protiv Bosne u Sarajevu, a u subotu u prvenstvu idemo Čeliku u Zenicu. Očekujemo da nam se Marijan Marić vrati već za utakmicu s Bosnom, dok bi Nikola Ivanović trebao biti spreman za Čelik. Naravno, što je širi roster kvalitetnijih igrača nama će biti lakše'', kazao je Džeba.

Predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Dario Pušić najavio je kako momčad ide maksimalno i u ligi, i u kupu.

''U Sarajevo idemo bez kalkulacija, po pobjedu. Već razmišljamo, ako prođemo među četiri momčadi, da organiziramo završnicu kupa u Mostaru i da napravimo rukometni spektakl za 25. godišnjicu HMRK Zrinjski. Želja nam je donijeti prvi trofej u Mostar kada je u pitanju muški rukomet'', kazao je Pušić.

Utakmica Zrinjski – Derventa igra se u petak, 24. veljače, u dvorani Bijeli Brijeg, s početkom u 18:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close