Šta ću kad sam najbolji

Ronaldo: Ovo je moja najbolja godina

Sport / Nogomet | 24. 07. 2016. u 13:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Iza mene je najbolja sezona u karijeri”, kazao je portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo u razgovoru za Marcu.

Ronaldo je prošle sezone osvojio europski naslov u dresu portugalske reprezentacije, te europsku krunu s Real Madridom. Na Euru je oborio dva rekorda i izjednačio još jedan, a u prošloj sezoni je zabio ukupno 54 gola.

"Ovo je najbolja godina u mojoj karijeri što se tiče trofeja. Osvojio sam dva velika natjecanja i zaista sam presretan. Ponosan sam na uspjeh reprezentacije i Real Madrida i osjećaj je zaista sjajan," kazao je Ronaldo.

Osim što je osvojio dvije krune, Ronaldo je postao nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova. S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do sada bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Prošle sezone je u Primeri zabio 35 golova, rekordnih 16 u Ligi prvaka, te još tri na EP-u u Francuskoj. Većina stručnjaka se slaže kako je ove godine glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

"Nadam li se osvajanju Zlatne lopte ? Nikada ne očekujem individualne trofeje. To nisu stvari kojima sam opsjednut," kazao je Ronaldo dodavši: "Svakako da imam priliku ove godine jer sam osvojio dva velika trofeja."

CR7 je do sada u karijeri osvojio tri Zlatne lopte, a prošle godine nagradu za najboljeg nogometaša svijeta dobio je Lionel Messi.

Kopirati
Drag cursor here to close