Mostar

Rođeni slave 95. rođendan

Sport / Nogomet | 26. 06. 2017. u 11:51 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom Veležu danas je svečano. Slavi se 95. rođendan. 

“Na inicijativu grupe građana, mahom radnika i đaka Učiteljske škole, u Mostaru je 26. lipnja 1922. godine, na poljani kod Sjevernog logora osnovan Velež, sa predznakom Radnički športski klub”, podsjeća službena stranica kluba koji se danas natječe u Prvoj ligi FBiH. 

“Prvu Upravu kluba činili su Anđelko Vlaho ( predsjednik ), Ranko Slijepčević ( potpredsjednik ), Borivoje Janjoš ( prvi sekretar ), Ljubomir Basta ( drugi sekretar ), Rudolf Beltram ( blagajnik ), te članovi Nadzornog odbora Mihajlo Cvetković, Milan Pavić i Bogdan Tepšić, a prvi kapetan bio je Lazar Radić.

Kada se raspravljalo o imenu kluba, bilo je više prijedloga, al kada je predloženo ime obližnje planine Velež, prisutni su se pogledali, i nakon što je jedan od prisutnih glasno izrazio svoju saglasnost i ostali su prihvatili ime Velež. Prvi dresovi bili su bijele i crne boje, a razlog je bila neimaština. U dresovima crvene boje nogometaši Veleža zaigrali su tek 1925. godine, a u Mostar ih je iz Zagreba donio član Uprave Vaso Pucarić.”

Bogatu povijest Mostarci su ponovno istaknuli, a o perspektivi klub kaže: 

“Dosta se radilo na infrastrukturi. Tu je pomoćni teren sa umjetnom travom, kao i nove svlačionice i prostorija za Omladinsku školu „Muhamed Mujić“. Ubrzo će svoje navijače primiti i nova Zapadna tribina, u sklopu koje će biti smještene sve potrebne prostorije za ekipu. Ipak, pred Klubom je još puno mukotrpnog posla kako bi se vratio tamo gdje mu je i mjesto, u vrh bh. nogometa.”

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close