Rezime OI: Povijesni uspjeh Hrvatske, BiH i dalje bez medalje
Amerikanci najuspješniji
OBJAVA: Ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. 11:52
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Sara Kolak
1

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine sa 11 natjecatelja i ovog puta je ostao bez olimpijskih medalja.

Spektaklom na stadionu ”Maracana” noćas su zatvorene prve Olimpijske igre držane na tlu Južne Amerike. U proteklih 15 dana na borilištima se nadmetalo više od 11.000 sportaša iz 206 zemalja svijeta, a olimpijski tim SAD-a bio je uvjerljivo najuspješniji sa osvojenom 121 medaljom.

Na 31. Olimpijadi u Riju podijeljeno je ukupno 2.102 medalje u 28 sportova. Odličnijima su se okitili sportašo iz 87 zemalja, javlja Agencija Anadolija.

Na listi dobitnika olimpijskih odličja SAD su uvjerljivo prvi sa 121 medaljom i to 46 zlatnih, 37 srebrenih i 38 brončanih. Tim Velike Britanije je drugi za 67 medalja, i to 27 zlatnih, 23 srebrene i 17 brončanih. Treća je Kina koja je u Riju prikupila 70 medalja (26 zlata, 18 srebrenih i 26 brončanih). Britanci su na listi ispred Kineza jer imaju više zlata.

Suspenzijom velikog broja sportaša zbog doping afera desetkovana Rusija na Olimpijadi u Riju osvojila je 56 medalja - 19 zlatnih, 18 srebrenih i 19 brončanih.

Valja istaknuti i zapažen nastup olimpijskog tima Hrvatske, koji se na listi osvajača medalja nalazi na 17. mjestu sa deset odličja. Hrvati su u Rio stiglu do pet zlatnih medalja, tri srebra i dvije bronce. To je najveći uspjeh hrvatskih olimpijaca do sada.

Srbija je 30. sa osam medalja, odnosno dva zlata, četiri srebra i dvije bronce. Ostaje žal zbog rane eliminacije prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, koji nije uspio u nakani da osvoji i olimpijski turnir koji mu nedostaje u bogatoj riznici.

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine sa 11 natjecatelja i ovog puta je ostao bez olimpijskih medalja. Nade bh. olimpijaca od danas su usmjerene ka Tokiju, glavnom gradu Japana koji će biti domaćin sljedećih limpijskih igara 2020. godine.

Među 11.000 sportaša iz 206 zemalja svijeta koji su se natjecali na Olimpijadi u Riju bili su i debitantski timovi Kosova, Južnog Sudana, kao i Olimpijski tim izbjeglica.

Dva imena koja su obilježila Olimpijske igre u Brazilu su najbrži plivač svijeta Michael Phelps iz SAD-a i najbrži sprinter svijeta Usain Bolt iz Jamajke.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Zlatko Hasanbegović
1. Zlatko Hasanbegović
prije 393 dan.
PRVA u EUROPI po broju medalja po stanovniku i TREĆA na svijetu iza Jamaice i Bahama  :) 10 medalja od toga 5(PET) ZLATA  :) LIJEPO LI JE HRVAT BITI MAJKO HVALA TI!  :)
+18
-4
0
BA
Chrome