Srebreni olimpijci

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci dobiva 25.000 KM od države

Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2016. u 13:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je danas članove reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, koji su osvojili srebrenu medalju na paraolimpijadi, održanoj ove godine u brazilskom Rio de Janeiru.

Osmanović je istaknuo da je prijem organiziralo Ministarstvo civilnih poslova BiH u želji da oda priznanje najtrofejnijoj sportskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

''Željeli smo odati priznanje našim odbojkašima koji su osvojili više od dvadeset medalja na različitim međunarodnim natjecanjima. Srebro iz Brazila je njihova peta olimpijska medalja, a mi ovom prilikom želimo porazgovarati sa članovima reprezentacije o njihovim budućim aktivnostima, te saslušati s kakvim se problemima susreću'', rekao je Osmanović.

Naglasio je da je želja Ministarstva da se reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci dodijeli 25.000 KM iz granta koji Vijeće ministara daje sportašima i sportskim savezima, a taj prijedlog je pripremljen za sljedeću sjednicu Vijeća ministara.

Kapetan reprezentacije BiH Sabahudin Delalić ističe da su ovakvi prijemi uvijek dobri jer mlađi igrači u reprezentaciji mogu vidjeti da država BiH misli na njih, te da se nada promjenama u politici nagrađivanja vrhunskih sportaša.

''Ovoga puta su nam svi pomogli da odemo na paraolimpijske igre, ali mi smo i dalje jedna od rijetkih reprezentacija koja ne zna što da očekuje kada se vrati kući nakon osvojene medalje. Pravilnik o nagrađivanju sportaša nikako da ugleda svjetlo dana, a mi se nadamo da ćemo uskoro vidjeti promjene u tom segmentu'', rekao je Delalić.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci sljedeće godine će braniti titulu prvaka Europe na prvenstvu koje će biti održano u Poreču (Hrvatska), a 2018. godine će nastupiti na svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close