ratko dujković

Rekorder Premijer lige razmišlja o povratku: "Možda se i vratim u BiH"

Sport / Nogomet | 20. 05. 2016. u 13:33 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čestitke Zrinjskom na osvojenom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine stižu sa svih strana, od Afganistana, odakle je trenera Marinovića zvao tamošnji izbornik Petar Šegrt, pa do Angole, gdje radi bivši trener Zrinjskog Dragan Jović. Stigla je jedna i iz Irana i to od igrača koji je sa Zrinjskim bio prvak 2014. godine.

''Čestitam Zrinjskom i svim mojim suigračima na osvojenoj tituli!'', poručio je bivši vratar Zrinjskog Ratko Dujković.

Umjesto njega na golu Zrinjskog stajao je Goran Karačić koji je pokazao da je dostojan nasljednik Dujkovića, jer je mostarski premijerligaš opet imao najbolju obranu u ligi.

''Gogo Karačić je pokazao da ima kvalitetu, a pošto je jako mlad može puno napredovati. Uz kvalitetan rad, koji već ima s trenerom Feđom Kulagićem, može biti uspješan i u europskom nogometu!''

Dujković se sinoć vratio kući iz Irana gdje je proveo prošlu sezonu braneći za Saipu.

''Kada sve sagledam, mogu reći da je sezona bila dosta uspješna. Što se mene tiče najvažnije mi je da nije bilo ozljeda. Nismo uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka Azije, ali bez obzira na to ljudi u klubu bili su zadovoljni. Svjesni su da nam je otišlo par važnih igrača i da je to jedini razlog što nismo uspjeli''.

Ugovor sa Saipom mu je istekao, no kaže da su sve opcije otvorene, da se može vratiti u Iran, ali i natrag u BiH, ako dobije dobru ponudu. Dujković je u sezoni 2014./2015. primio samo 13 golova što je rekord ovog natjecanja i što mu je donijelo priznanje najboljeg vratara lige.

'Vratio bih se, ali ako bi došla kvalitetna ponuda i ako bi došla od kluba koji ima visoke ciljeve. Što se rekorda tiče, naravno da mi laska što sam još rekorder Premijer lige, jer nije mala stvar primiti samo 13 golova u 30 utakmica. Držim taj rekord u ligi sa 16 klubova, ali ako bih dobio priliku postaviti novi u Ligi 12, zašto ne? No, vidjet ćemo. Sve će se znati u sljedećih mjesec dana. Želim prvo doći kući, razmisliti malo i onda odlučiti – hoću li opet u inozemstvo ili ostati kući'', zaključio je Ratko Dujković.

Kopirati
Drag cursor here to close