Druga ovosezonska utrka

Red Bull Air Race: Yoshihide Muroya slavio u San Diegu

Sport / Flash | 17. 04. 2017. u 10:22 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na drugoj ovosezonskoj utrci Red Bull Air Race koja je proteklog vikenda održana u San Diegu slavio je Japanac Yoshihide Muroya. Na drugom mjestu završio je Slovenac Peter Podlunšek, dok je treću poziciju zauzeo aktualni svjetski prvak Nijemac Matthias Dolderer.

Četvrto mjesto pripalo je domaćem pilotu Kirbyju Chamblissu, a peto mjesto pobjedniku iz Abu Dhabija Martinu Šonki (Češka) koji je ostao prvi na ljestvici u ukupnom poretku.

Piloti su u San Diegu u dobroj atmosferi letjeli protiv štoperice, nastojali su zabilježiti što bolje vrijeme. Staza u ovom gradu nudila je izvanredan panoramski pogled na San Diego i gledatelji su uživali u zračnim dvobojima. Bilo je ovo četvrto nadmetanje najboljih svjetskih pilota u ovom gradu, a po prvi put nakon 2009. godine. Inače, San Diego je osmi po veličini grad u SAD-u, a drugi po veličini u Kaliforniji.

Japanac Yoshihide Muroya zasluženo je dotaknuo vrh u SAD-a. Prezentirao je izvedbu bez greške i zasluženo je stigao do trijumfa. Zanimljivo, u 2016. godini Muroya je u Japanu ostvario prvu pobjedu u ovom sportu. U San Diegu je ponovno bio na vrhu, što je njegov drugi trijumf u karijeri.

''Izuzetno sam sretan. Postavili smo dobar standard i zadržali smo ga do kraja. Doduše, bilo je malo drugačije od Chibe prošle godine gdje sam ostvario prvu pobjedu, a ovo je moj drugi trijumf i mislim da sam na pravom putu. Moja posada i moja obitelj pomažu mi puno i zahvalan sam im. Sljedeća utrka u Japanu bit će veliki izazov za mene'', kazao je Muroya nakon slavlja.

Peter Podlunšek je iznenađujuće završio na drugoj poziciji. Bio je oduševljen nakon utrke.
''To je stvarno teško opisati kako se osjećam. Naravno, sretan sam što sam na pobjedničkom postolju. Za mene je ovo veliki uspjeh, ali ne bih sada stajao ovdje bez moje ekipe i mojih prijatelja. Ponosan sam na sve što smo napravili'', istakao je Podlunšek.

Matthias Dolderer, prvak iz 2016.godine, bio je zadovoljan trećim mjestom.

''Sretan sam, mogu biti zadovoljan pozicijom tri. Cilj je uvijek biti na postolju. Ovaj put sam uspio. Radujem se sljedećem nadmetanju u Chibi'', podvukao je Dolderer.

Naredno natjecanje održat će se u japanskoj Chibi 3. i 4. lipanj. Prva dva nadmetanja ponudila su šest različitih pilota na pobjedničkom postolju. Sve sugerira da će biti zanimljiva sezona.

Reprizu prijenosa iz San Diega možete pratiti na ovom linku.

Redoslijed prvih pet u San Diegu:
1.Yoshihide Muroya (Japan) 15 bodova
2. Peter Podlunšek (Slovenija) 12 bodova
3. Matthias Dolderer (Njemačka) 9 bodova
4. Kirby Chambliss (SAD) 7 bodova
5.Martin Šonka (Češka) 6 bodova

Redoslijed prvih pet u ukupnom poretku:
1. Martin Šonka (Češka) 21 bod
2. Matthias Dolderer (Njemačka) 16 bodova
3. Yoshihide Muroya (Japan) 15 bodova
4. Juan Velarde (Španjolska) 12 bodova
5. Peter Podlunšek (Slovenija) 12 bodova

Kopirati
Drag cursor here to close