dosad neviđeno

Real Madrid: Više osvojenih titula od zabilježenih poraza u 2016.

Sport / Flash | 21. 12. 2016. u 13:08 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Real Madrid može se pohvaliti kako je u 2016. godini sakupio više titula nego poraza, piše Marca.

Naime, kraljevski klub je ove godine osvojio tri značajna naslova (Prvak Europe, pobjednik Super kupa i klupski Prvak svijeta), a zabilježio je samo dva poraza u svim odigranim utakmicama.

Na taj je način momčad koju trenira Zinedine Zidane ostvarila nešto što se još nije glasilo u španjolskoj, ali ni bilo kojoj drugoj vrhunskoj europskoj ligi.

Prvi od dva poraza u ovoj godini Real je pretrpio od gradskog rivala Atletica. Bilo je to 27. veljače, a Zidane je prvi put vodio Los Blancose u srazu s velikim rivalom iz glavnoga grada. Rojiblancosi su pobijedili rezultatom 1:0.

Naredne dvije utakmice na kojima je on sjedio na klupi otišle su u korist Reala: u finalu Lige prvaka u Milanu i nedavno u Primeri (3:0).

Drugi i posljednji ovogodišnji poraz upisali su 4. travnja protiv Wolfsburga u četvrtfinalu Lige prvaka, ali su kasnije zaostatak od 0:2 nadoknadili na Estadio Santiago Bernabeu i prošli dalje.

Dakle, već više od osam mjeseci Real nije osjetio gorčinu poraza.

Takav slijed događaja donio je Zidaneu još dva naslova, pored osvajanja Lige prvaka: u europskom Superkupu pobijedili su 9. kolovoza Sevillu u norveškom Trondheimu (3-2) i a prije nekoliko dana došla je treća titula pobjedom na Svjetskom klupskom prvenstvu protiv Kashima Antlersa.

Kopirati
Drag cursor here to close