ništa costa ništa rica

Real, Barcelona i Atletico odbili su Navasa 2008. godine

Sport / Flash | 22. 06. 2017. u 06:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neobičan je bio put vratara Keylora Navasa iz Kostarike do vratnica kraljevskog kluba iz Madrida, kojemu je ove sezone pripomogao pri osvajanju Lige prvaka i naslova prvaka Španjolske.

AS prenosi riječi Navasova agenta Ricarda Cabañasa koji je za kostarikanski televizijski kanal Encuentro Deportivo ispričao kako su ga 2008. godine odbila sva tri najjača španjolska kluba.

Ovaj izvrsni golman morao se nositi s činjenicom da ga vodeći klubovi odbijaju, ali ujedno braniti toliko dobro da nada ne bi umrla u nekoj zamršenoj igri sujeta i predrasuda na visokoj razini svjetskog nogometa.

"Nakon što sam pogledao neke video zapise, došao sam u Kostariku 2008. godine kako bi gledao treninge nacionalne vrste. Pogledao sam video s utakmice između klubova DC United i Saprissa i pomislio - tko je taj vratar? Naprosto sam zagrizao za njega", kaže ovaj uporni nogometni agent.

Cabañas je, međutim, bio svjestan kako će biti teško uvjeriti najbolje španjolske klubove da uzmu Navasa, bez obzira na njegove kvalitete i potencijale.

Ipak, znao je kako ga mora dovesti među stative u Španjolsku, na bilo koji način jer će samo tako biti svima pred očima.

Prvo je poslao video zapise i detaljna izvješća u tri najveća kluba, Barcelonu, Real Madrid i Atlético de Madrid, ali su ga svi redom glatko odbili.

Navodi dalje kako ga je jedan od ljudi iz Barcelone prijateljski uvjeravao kako Navas nikad neće završiti u nekom velikom europskom klubu.

"On je odličan vratar, Ricardo, ali nitko neće potpisati ugovor s golmanom iz Kostarike, barem što se tiče velikih klubova", rekao mu je nakon toga jedan neimenovani pomoćnik Pepa Guardiole.

Keylor Antonio Navas Gamboa, kako se punim imenom zove, otišao je 2010. godine iz Saprisse u španjolski Albacete, odakle ga šalju na posudbu u Levante. Iz Levantea je, nakon što je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, konačno došao u Real.

I dalje mu nisu vjerovali do kraja, te su ga na početku prethodne sezone praktično bili zamijenili za de Geu iz Manchester Uniteda, ali su zakasnili s nostrifikacijom ugovora, te je Navas ipak ostao u Madridu. Ove sezone je na naplatu došlo sve ono što je možda ovaj vrhunski vratar ranije, nezasluženo, propuštao u svojoj karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close