Rođeni se dižu

Rahimić poručuje: Nema popuštanja do kraja!

Sport / Nogomet | 21. 03. 2017. u 09:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ništa od izrečenog za vrijeme priprema Ibro Rahimić nije slagao. Njegov je Velež zaista krenuo uzlaznom putanjom, a ne namjerava stati do kraja prvenstva, poručuje šef struke Rođenih.

“Tri mjeseca smo se pripremali da uđemo u pobjednički niz i to je ono što želimo – izgraditi pobjednički mentalitet. Još to nije u mjeri koju hoćemo i kakvu ja zamišljam, ali nije ni moguće poslije tako malo vremena sa sasvim novom ekipom. Još puno toga možemo popraviti u našoj igri”, izkavio je Rahimić za Dnevni list.

“U prvoj utakmici s Travnikom (0:0) se osjetio strah kod igrača, već u Bihaću su bili nešto rasterećeniji. Mislim da će ih ove pobjede mentalno ojačati. Valja se prisjetiti da smo mi ipak vrlo mlada ekipa, najmlađa u regiji s prosjekom od 21.5 godina. Ovo je tim koji će sljedeće sezone napasti ulazak u Premijer ligu, a nadamo se da će kroz ovo proljeće stasati i mentalno ojačati”, dodao je.

Do tada, sljedeća meta zov Radnički - u Lukavcu.

“Oni su u teškoj situaciji po svim osnovama, ali mi ne možemo o tome razmišljati. Naš cilj će biti da pobijedimo i tu utakmicu”.

“Idemo na pobjedu u svakoj utakmici do kraja, neće biti popuštanja. Moramo probati osvojiti maksimalan broj bodova što možemo. Nećemo gledati na druge već samo svoj nogometni put.”

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close