Rođeni startali

Rahimić obavio prozivku u Veležu

Sport / Nogomet | 09. 01. 2017. u 14:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža danas su počeli s pripremama za proljetni dio sezone u kojem će pokušati izboriti ostanak u Prvoj ligi FBiH. 

“Mi smo danas održali prozivku ekipe i od sutra krećemo sa radom. Zbog niskih temperatura, par dana radit ćemo u zatvorenom, a čim vremenski uvjeti dozvole, i na otvorenom. Za pripreme je dovoljno šest sedmica, a mi na raspolaganju imamo osam”, rekao je trener Ibro Rahimić.

“Pošto će biti izmjena u igračkom kadru, želim da igrači imaju dovoljno vremena da se uklope. Također, radit ćemo na individualnim kvalitetama igrača, jer sada će selekcija biti podignuta na veći nivo“, dodao je strateg Mostaraca. 

Neke prijateljske utakmice već su dogovorene. 

“Planiramo 21.01. odigrati ovdje sa Olimpicom. Zatim, 28.01. trebali bi igrati sa Sarajevom, najvjerovatnije u Čitluku. U planu je da 08.02. odigramo protiv Neretvanca, a 18. 02. protiv Željezničara. Pokušat ćemo dogovoriti još prijateljskih, vjerovatno protiv Mladosti, dok je u ovom trenutku teško planirati neke utakmice protiv ekipa iz Prve lige, pošto su još skoro svi na odmoru. Uglavnom, ponuda ima, Velež je brend, i tu neće biti problema.“

Promjena u kadru sigurno će biti...

“Imam dosta razgovora sa igračima, mnogi se sada nude Veležu, ali dok ne bude sve gotovo, i dok igrač ne potpiše, ne želim o imenima. Trenutno imamo dosta igrača na okupu i sigurno ćemo napraviti dobru selekciju.”

“Pokušat ćemo u dogovoru sa igračima neke poslati i na posudbu, kako bi što više igrali. Jer nitko nema koristi od igrača koji sjede na tribinama, ali o tom potom. Prijelazni rok još uvijek nije ni počeo, tako da ima još vremena. Sigurno će biti dolazaka i odlazaka. Što se tiče pozicija, golman i centralni napadač su nam prioritet. Trenutno imamo dva mlada golmana, a uspijemo li dovesti kvalitetnog napadača, imat ćemo vrhunsku ekipu.“

Kopirati
Drag cursor here to close