Bizaran nastavak

PSG Cavaniju nudi milijun eura da Neymar puca penale

Sport / Nogomet | 25. 09. 2017. u 16:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sramotna svađa dviju najvećih zvijezda PSG-a tko će izvoditi slobodne udarce i jedanaesterce koju je prije tjedan dana na utakmici protiv Lyona gledao cijeli svijet, dobila je novi, jednako bizaran i znakoviti nastavak.

Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a i osoba od najvećeg povjerenja gazde kluba, katarskog emira Tamim bin Hamad Al Thanija, sukob je pokušao riješiti načinom na koji se navodno sve može.

Ali prema pisanju El Paisa, Cavani je odbio ponuđeni dodatak na unaprijed dogovoreni bonus ako bude najbolji strijelac kluba u prvenstvu. Od financijske nagrade važniji mu je ego i dokaz da je on još uvijek gazda momčadi i nakon dolaska najskupljeg nogometaša u povijesti.

Predsjednik Al-Khelaifi cijeli protekli tjedan proveo je u pregovorima s Cavanijem i njegovim agentom, ne bi li najboljeg strijelca i donedavno prvu zvijezdu momčadi udobrovoljio na prepuštanje dijela simbola da je glavni u Neymarove ruke.

Nije mu uspjelo i tako je svlačionica, ionako podijeljena na Cavanijev i Neymarov, brazilski klan, dodatno polarizirana.

Neymar je za Cavanijevo odbijanje da mu prepusti penale saznao na Londonskom tjednu mode i to ga je jako naljutilo.

Podsjećamo, u derbiju 6. kola Ligue 1, PSG je pobijedio Lyon 2:0, ali nitko nakon utakmice nije pričao o rezultatu, nego o tragikomičnim svađama na rubu tučnjave između superstarova najboljeg katarskog kluba oko toga tko će izvesti slobodnjak ili penal.

Oba sukoba bili su između Cavanija i Neymara. Prvi oko izvođenja slobodnjaka, a riješio ga je Neymarov prijatelj Dani Alves koji je zaklonio loptu od Cavanija i tako omogućio sunarodnjaku da puca.

Zatim je pri vodstvu PSG-a 1:0, Mbappe izborio penal. Cavani je odmah dotrčao uzeti loptu kako mu Neymar ne bi i ovo ukrao, što je ovaj želio. Brazilac je i ovdje izborio pobjedu jer Urugvajčev udarac iz jedanaesterca obranio je Lyonov golman.

Sukob se nastavio i u svlačionici. Cavani je tamo napao Neymara zato što mu je ukrao slobodnjak i isto pokušao napraviti s penalom. Neymar nije htio popustiti, a da "razmjena mišljenja" ne preraste u tučnjavu, zaslužan je Thiago Silva koji je u zadnji tren rastavio navodne suigrače, piše Index.

Kopirati
Drag cursor here to close