'Kasni' kazna

Protiv Evertona pred punim Poljudom

Sport / Nogomet | 19. 08. 2017. u 13:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krovna europska nogometna organizacija UEFA od Hajduka je zatražila dodatno očitovanje o navijačkim neredima na Goodison parku na utakmici splitskog kluba i Evertona.

Utakmica je tada prekinuta na pet minuta, a ovom odlukom Hajduk je dobio rok do srijede kada mora poslati dodatno očitovanje. S obzirom da je utakmica protiv Evertona u četvrtak, Hajduk je izbjegao izricanje kazne utakmice pred praznim tribinama protiv kluba iz Liverpoola. Bili su tako izbjegli i crni scenarij praznog Poljuda i financijske štete od oko šest milijuna kuna jer je stadion već rasprodan. Kazna će im biti određena nakon što Disciplinsko tijelo Uefe donese odluku nakon očitovanja oba kluba.

Podsjetimo, Evertonu se na teret stavlja samo kršenje članka Disciplinskog pravilnika u kojem se spominje bacanje predmeta na teren, dok će Hajduk odgovarati zbog istog prijestupa svojih navijača, ali i po još nekoliko članaka istog pravilnika: zbog izgreda među gledateljima, zbog upada gledatelja na teren te zbog uništavanje imovine.

Kopirati
Drag cursor here to close