Previsoka cijena

Predsjednik Barcelone: Liverpool je tražio 200 milijuna eura za Coutinha

Sport / Nogomet | 19. 09. 2017. u 13:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, otkrio je da je Liverpool bio spreman prodati Philippea Coutinha isključivo za 200 milijuna eura, što je bilo neprihvatljivo za katalonski klub.

U razgovor za španjolske medije, Bartomeu je otkrio da Liverpool uopće nije želio pregovarati o drugoj cijeni, te da vjeruje kako je takav stav zauzeo zbog obeštećenja od 222 milijuna eura koje je PSG uplatio upravo Barceloni.

"Neću reći koliko smo nudili, ali Liverpool je tražio 200 milijuna eura. Nismo bili spremni dati 200 ili 150 milijuna eura i odlučili smo se povući sa tako skupog tržišta. Naša ponuda je bila manja od 100 milijuna eura, a sa bonusima bi se mogla popeti na 120", rekao je Bartomeu.

Prvi čovjek Barcelone potom se okrenuo prelasku Neymara na Park prinčeva.

"Novac je ušao u nogomet izvan igre, što je transfere učinilo preskupima i to objašnjava šta se dogodilo sa Coutinhom. Moramo ulagati novac u La Masiju i klupsku akademiju, moramo poštovati pravila. Zato sam zadovoljan zbog istrage protiv PSG-a na zahtjev europskih klubova. Službeno smo saznali da Neymar odlazi kada nam je rekao. Krajem srpnja smo vidjeli da stvari ne idu u dobrom smjeru, ali nas je Neymarov otac uvjeravao da to nije ništa. Vjerovali smo njegovom ocu", iskreno je ispričao Bartomeu.

Barcelona je nakon odlaska Neymara potrošila 105 milijuna eura na dovođenje Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund. Na Barcinu žalost Dembele se proteklog vikenda ozlijedio na utakmici sa Getafeom i čeka ga četveromjesečna pauza.

Kopirati
Drag cursor here to close