Nema klauzule o prekidu

Potvrđeno: Wegner još dvije godine na klupi Arsenala

Sport / Nogomet | 31. 05. 2017. u 13:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Arsenala Arsene Wenger potpisao je novi dvogodišnji ugovor koji ga s engleskim prvoligašem veže do 2019. godine i koji ne sadrži klauzulu o prekidu.

Kako javlja BBC, ni Arsenal ni 67-godišnji Wenger ne smatraju to nužno zadnjim ugovorom Francuza s klubom iz sjevernog Londona, prenosi Hina.

Arsenal je prvenstvo završio kao peti i prvi je put od 1996. godine, kada ga je preuzeo Wenger, završio izvan prve četvorke koja jamči plasman u Ligu prvaka.

Mjesecima se već nagađa o Wengerovoj budućnosti kod ''Topnika'' s obzirom na ovakav rezultat i nezadovoljstvo navijača.

Wegner u Arsenalu zaradio 120 milijuna eura

Francuski nogometni stručnjak zadržao je dosadašnju plaću od 9,5 milijuna eura godišnje.

Ovo je prvi put da Wenger s novim ugovorom nije dobio i povišicu. Međutim, to ga ne treba previše brinuti jer otkako je 1996. godine stigao u Arsenal zaradio je čak 120 milijuna eura.

Wenger je stigao u Arsenal iz japanske Nagoye potpisavši ugovor s godišnjom plaćom od 700.000 eura. Njegov dolazak na tadašnji Highbury je predstavljao veliko iznenađenje. Mediji su nagađali kako bi Arsenal mogao preuzeti slavni Nizozemac Johan Cruyff, no stigao je malo poznati Francuz.

Novinari su Arsenalovu objavu dočekali s naslovnicama "Arsene, tko?"

U godinama koje su uslijedile Arsenal je pod Wengerovim vodstvom osvojio 16 trofeja pri čemu tri naslova prvaka, sedam FA kupova i šest FA Community Shielda. Međutim, Arsenal je posljednji naslov osvojio 2004. godine.

Ove sezone ''Topnici'' su osvojili peto mjesto i prvi put u posljednjih 19 godine neće igrati u Ligi prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close