Zrinjski

Plemići fokusirani na Bordo tim u nadi da će Krupa iznenaditi

Sport / Nogomet | 12. 05. 2017. u 11:00 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski više nije u poziciji da kontrolira svoju sudbinu i to svi Pod Bijelim brijegom dobro znaju. S druge strane, to nikako ne znači da su se Mostarci već predali. 

"Dok god ima matematičkih izgleda za obranu titule, sigurno da ćemo pokušati sve da u posljednja tri kola osvojimo svih devet bodova”, konstatirao je Blaž Slišković u najavi subotnjeg derbija sa Sarajevom.

“Propuštene prilike sigurno nisu ostavile pozitivan trag na moral ekipe. Poslije poraza na Grbavici ovaj tjedan je bilo veoma teško podignuti momčad na razinu koja je bila prije utakmice sa Željezničarom, ali igrači su radili profesionalno. Mislim da u utakmici protiv Sarajeva možemo očekivati maksimum od igrača.”

“Dan nakon toga Željezničar gostuje u Krupi pa ćemo s velikom pažnjom gledati tu utakmicu i eventualno se nadati negativnom rezultatu Željezničara.”

Baka se nije predao, ali defetizam se u njegovom glasu osjetio - naglašeno zbog činjenice da je spomenuo utakmicu 2. kola Lige za prvaka. 

"Ako izgubimo titulu, odnosno ako je ne obranimo, treba reći da mi prvenstvo nismo izgubili na Grbavici, nego u drugom kolu Lige za prvaka, gdje smo ambicioznom i otvorenom igrom protiv Željezničara u Mostaru bili bolji, ali nekim čudnim odlukama sudaca nismo nagrađeni s tri boda.”

“Tu da smo pobjegli četiri boda, sigurno da bi slika bila drukčija. Ne ističem ovo kao alibi, ali svi smo svjesni da kada uđete u pozitivnu seriju, veoma je teško izaći iz nje, a mi smo bili na dobrom putu nakon prve utakmice protiv Krupe. Nažalost, nismo nagrađeni za to pa je sljedeća utkamica u Sarajevu bila totalno drukčija, pa onda gostovanje u Tuzli i Krupi, gdje su igrači bili pod određenim pritiskom”, smatra Slišković. 



Nije mogao prešutjeti ni, kako je rekao, tendencioznost sarajevskih medija...

"Mene su sada nakon utakmice na Grbavici prozvali na televiziji da nisam došao dati izjavu poslije utakmice. Ja sam prolazio pored kamera, gdje je izlaganje imao mog kolega trajalo pet minuta... gdje je televizija slavila skupa sa Željezničarom. Što sam trebao učiniti? Sačekati da se netko smiluje i zovne me?

Prednost Željezničara po njemu je zbog toga i značajnija.

“Kada proradi mašina, teško se boriti. To vam je isto kada usporedite bager i kosilicu. Ne vjerujem da će Željezničar prepustiti bilo što slučajnosti, iako vjerujem da će Krupa profesionalno i maksimalno ući u utakmicu kako bi odigrala što bolje i kvalitetnije.”

Sama utakmica sa Sarajevom za njega je trenutno najvažnija. 

"Mi se trebamo koncentrirati na sutrašnju utakmicu, jer samo se pobjedom možemo bilo čemu nadati. Ne treba nas zavarati loša predstava Sarajeva protiv Širokog i njihov umor, sve moramo podrediti tome da ostvarimo pobjedu. Moramo pripaziti na njihovu brzu kontru, mislim da tu trebamo obratiti dosta pažnje na te situacije.”

Hoće li Sarajevo taktizirati i fokus prebaciti na uzvrat finala Kupa u koji unosi gol zaostatka za Širokim, nije siguran...

"Teško je predvidjeti ideje njihovog trenera hoće li će sve bazirati na to da eventualno igrače koji su ozlijeđeni i umorni odmori za uzvratnu utakmicu na Pecari, ili će doći ovdje s maksimalno velikim ambicijama? Iza toga ih čeka derbi sa Željezničarom na Koševu, tako da teško je predvidjeti. Pred samu utakmicu znat ćemo njihov sastav, ali ja računam da se oni ipak nisu odrekli titule”, zaključio je Slišković.


Parovi 8. kola

Subota

Sloboda – Radnik 17.00
Zrinjski – Sarajevo 19.00
Nedjelja
Krupa – Željezničar 17.00 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close