Hoće li ga Savez kazniti?

Pilav broji krvna zrnca u Širokom Brijegu

Sport / Nogomet | 25. 05. 2017. u 12:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mislim da je točan podatak da u Širokom Brijegu nikada nije igrao nitko tko nije katolik. Mislim da nema takvih slučajeva u drugim klubovima i sportovima širom BiH'', izjavio je direktor Sektora za sport u Nogometnom savezu BiH Elmir Pilav gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Pilav, kojega očito još drži atmosfera nabrijana od strane pojedinih medija, tako broji krvna zrnca u Nogometnom klubu Široki Brijeg koji sam plaća igrače koje oni valjda žele u svom klubu.

Dužnosnik Saveza, ali i novinar koji je postavio pitanje, očito se nisu dobro informirali jer već odavno je svima poznato da je kapetan i ikona kluba s Pecare, ali i Premijer lige BiH, Wagner Santos Lago protestant. Iako je on u trenutačnom kadru jedini ''nekatolik'', kroz povijest kluba su nastupali igrači svih vjeroispovijesti, pa čak i deklarirani ateisti.

A evo imena i prezimena nekih od bivših igrača Širokog Brijega: Sudo Muminagić, Alija, Ato i Hamo Kajić, Sakib Kosić, Meho Karamehmedović, Mithad Mahmutćehajić, Suad Kapić, Senad Marić, Adis Salčin... Ćehajić, Breko, Hadžić i još mnogi drugi.

U Statutu Nogometnog saveza BiH pod dijelom ''Neutralnost i nediskriminacija'' stoji članak 5. koji ima dvije točke te kaže: ''1) NS BiH je neutralan u političkim i vjerskim pitanjima. 2) Diskriminacija bilo koje vrste, protiv neke zemlje, privatne osobe ili skupine ljudi, na osnovu etničkog porijekla, spola, jezika, politike ili bilo kojeg drugog razloga, strogo je zabranjena i može se sankcionirati suspenzijom, isključenjem ili drugim disciplinskim mjerama.''

Pitanje je sada hoće li Savez kazniti svog dužnosnika zbog kršenja Statuta vlastite organizacije, ali i kršenja statuta UEFA-e.

Razgovor o igračima Širokog Brijega počinje na 46:55.

Kopirati
Drag cursor here to close