Željo

Petrović: Sloboda najteži protivnik do kraja sezone

Sport / Nogomet | 29. 04. 2017. u 10:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara sutra protiv Slobode igraju derbi 6. kola Lige za prvaka.

Plavi su lideri, ali imaju samo jedan bod prednosti u odnosu na Zrinjski.

Trener Željezničara Slavko Petrović kazao je danas da je igračima nakon poraza u polufinalu Kupa BiH protiv Širokog poručio da se 'pasti može, ali dići mora'.

“Osigurali smo matematički Europu. Zauzimamo prvo mjesto, a naše ambicije rastu, što je normalno. Želimo poslije ovog kola biti na ovom mjestu. Nadam se da smo se ne samo fizički odmorili, već i pshički povratili, što je bio cilj”, poručio je trener Željezničara.

Dodao je da je bi tim s četitri boda iz naredne dvije utakmice napravio veliki korak, a sa šest bi otvorili vrata tituli.

“Okrećemo se narednoj utakmici, koja će biti najteža do kraja prvenstva. Imamo protivnika koji će sve dati od sebe, znamo tradiciju. Slobodu cijenim, imaju dobre igrače. Što se tiče našeg igračkog kadra, Stanić odrađuje kaznu zbog kartona, Žerić se požalio na povredu. Vraćaju se Crnov, Hasanović i Stojanović. Ulazimo ozbiljno i dat ćemo sve za tri boda i to će biti jasan korak šta želimo dalje”, zaključio je Petrović.

Prvotimac Željezničara Ivan Crnov smatra da je predstojeća utakmica od velikog značaja.

“Igrači koji danas putuju u Tuzlu su svjesni da moraju pobijediti. Zrinjski nam puše za vratom. Mislim da su moji saigrači spremni i da ćemo se vratiti s tri boda u Sarajevo”, kratko je kazao Crnov.

Utakmica između Slobode i Željezničara se igra od 17.00 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close