Kup BiH

Petrović protiv 'svojih': Radnik ni najjači, ni najslabiji rival

Sport / Nogomet | 07. 03. 2017. u 13:13 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara u srijedu u Bijeljini gostuju Radniku u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovo će biti prva od tri njihove međusobne utakmice u deset dana, a druga od čak šest međusobnih koje će odigrati u tekućoj sezoni. Naime, Željezničar i Radnik sastat će se u posljednjem kolu prvog dijela sezone, a kako su oba kluba već osigurala plasman u Ligu za prvaka, do kraja Premijer lige sastat će se još dva puta.

U Kupu oba kluba imaju ambicije otići do kraja. Radnik želi odbraniti titulu, dok trener Željezničara Slavko Petrović također želi ponoviti prošlosezonski uspjeh kada je predvodio Bjeljince do naslova pobjednika najmasovnijeg natjecanja u zemlji te sarajevskom timu donijeti prvi trofej nakon sezone 2012./13.

“Htio sam nekog lakšeg protivnika, međutim, to je volja žrijeba. Nismo dobili ni najjačeg ni najslabijeg protivnika. Oni se mogu eleminirati u dvije utakmice i to nam je cilj”, kazao je Petrović.

U ovoj utakmici ne može računati na nekoliko igrača koji su u jesenskom dijelu prvenstva igrali u Kupu za druge klubove. To su Adnan Bobić, Danijel Stojanović i Dino Hasanović. Pravo nastupa iz istog razloga nema ni Ivan Crnov, mada on zbog ozljede u ovom periodu svakako nije u kombinacijama. 

U Radniku su također optimisti uoči duela, a ističu da je utakmica u Bijeljini tek prvo poluvrijeme i da će polufinalist biti odlučen tek na Grbavici.

“Prva utakmica ne rješava ništa. Strpljivo ćemo ući u utakmicu i dati svoj maksimum. Radnik brani taj trofej i tu činjenicu moramo poštovati”, kazao je prvotimac Radnik Aleksandar Vasić.

Kup BiH, 1/4 finale, prve utakmice
Sarajeva – Travnik 15.00
Radnik – Željezničar 15.00
Mladost - Bosna Sema 15.00
Zrinjski – Široki Brijeg 16.00
Uzvrati 15. 3.

Kopirati
Drag cursor here to close