Cilj EP 2020. godine

Panucci preuzeo albansku reprezentaciju

Sport / Nogomet | 19. 07. 2017. u 16:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Christian Panucci (44) izabran je za novog izbornika albanske reprezentacije.

Panucci će na klupi albanske vrste naslijediti Giannija de Biasija koji je u lipnju ove godine podnio ostavku.

"Moj cilj je izboriti plasman na europsko prvenstvo 2020. godine," poručio je bivši igrač Milana, Intera, Rome, Chelsea i Real Madrida.

Ovaj sjajni branič je tijekom karijere osvojio 12 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka s Milanom (1994) i Real Madridom (1998). U dresu talijanske reprezentacije sakupio je 57 nastupa i postigao četiri gola.

Igračku karijeru je zaključio 2010. godine u Parmi, nakon čega je bio pomoćnik Fabiu Capellu u ruskoj reprezentaciji, a potom je vodio Livorno i Ternanu.

"Albanija ima odličnu ekipu, vjerujem kako nije nemoguće izboriti plasman na EURO. De Biasi je odradio sjajan posao, a mi ćemo pokušati podići kvalitetu na još veću razinu," kazao je Panucci.

Reprezentacija Albanije se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine G kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine sa devet bodova. Na prve dvije pozicije su Španjolska i Italija sa po 16 bodova.

"Do kraja kvalifikacija još su četiri kola, nakon čega se okrećemo kvalifikacijama za EP," dodao je talijanski stručnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close