Zapravo je jednostavno

Pad Zrinjskog: S Marinovićem je nestalo kemije, Barbarić ju nije uspio vratiti

Sport / Nogomet | 21. 03. 2017. u 11:50 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok Zrinjski bjesomučno traži trenera za završni juriš na petu titulu, spekulacije i analize u Gradu na Neretvi svakodnevno se množe.

Ivica Barbarić je bivši, tko će biti budući – trenutno nitko ne zna, možda ni čelništvo Plemića. No, kako je zapravo došlo do ove situacije da se prvak i lider deset kola prije kraja prvenstva nađe na vjetrometini?

Najčešće pitanje koje se postavlja u navijačkim krugovima glasi: Zašto je Uprava smijenila Vinka Marinovića na pola sezone kada je ovaj imao četiri boda prednosti nad pratnjom?

Kontirati na ovo pitanje zapravo i nije teško, jer treba se samo sjetiti da je Marinović krajem jeseni, posebno u periodu od 15. do 17. kola (domaći remi sa Širokim, ispuštenih 3:0 i konačnih 3:3 na Tušnju te težak domaći poraz od Željezničara 0:4) trpio žestoke kritike na račun blijede igre i rezultata, a nemali broj njih tražio je da odstupi. No, zapravo u tomu i nije bit.

Kada je Marinović otišao, a Barbarić izabran, na površinu je izbio novi optimizam, no potrajalo je do domaćeg poraza od Metalleghea, nakon kojeg je mostarski stručnjak odlučio da mu je dosta. Što se točno dogodilo? 

Jasno je da se na relaciji Barbarić – svlačionica nije dogodio potrebni klik, a tu zapravo treba tražiti i razlog razilaska sa Marinovićem. Da, Zrinjski je na pola sezone imao četiri boda prednosti, ali pad se osjetio već krajem jeseni, a Marinović ga nije uspio zaustaviti.

Barbarić se kao trener kojeg je Zrinjski i ranije htio dovesti uklopio kao logično rješenje, no očito da nije uskočio u idealnu situaciju, da je preuzeo možda malo zasićenu, umornu momčad koju jednostavno nije uspio prodrmati.

Ukratko, dogodio se splet nesretnih okolnosti, a Uprava, koliko je željela najbolje, nije pogodila s Barbarićem. To je sport.

Kopirati
Drag cursor here to close