Karate klub Međugorje

Osam godina poslije, osjećam ponos i sreću na sve što su natjecatelji Međugorja postigli

Sport / Flash | 11. 03. 2014. u 18:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Brotnju danas djeluju tri karate kolektiva koji svojim rezultatima pripadaju samome vrhu bh. i hrvatskog karatea. Karate klub ''Međugorje" u osam godina postojanja je postao respektabilan klub Bosne I Hercegovine. Gotovo da nema natjecanja s kojega se natjecatelji ovoga kluba ne vraćaju okićenim brojnim medaljama.

Osnovan je 2006. godine na inicijativu nekadašnjeg karatiste Ivana Raspudića koji uz Juru Milićevića čine stručni stožer ovoga kluba.

“Ljubav prema karateu koja traje 20 godina bila je presudna da pokrenem klub. Kako u Međugorju u to vrijeme nije bilo kluba, odlučio sam se da djeci ponudim nešto novo. Nisam požalio jer danas, osam godina poslije, osjećam ponos i sreću na sve što su natjecatelji Međugorja postigli”, ističe Ivan Raspudić.

Da je tako, potvrđuju i uspjesi kako na državnim prvenstvima tako i na međunarodnim I domaćim turnirima. Među najuspješnije karatiste u povijesti ovoga kluba treba istakuti Leonarda Koraća, dvostrukog prvaka Bosne I Hercegovine i viceprvake Bosne I Hercegovine Albrima Samahodaja i Antu Dragičevića te treće plasiranog Ivana Soldu. Svi oni su I reprezentativci BIH koje tek očekuju nastupi na velikim natjecanjima.

''Kako trener sam ponosan na sve rezultate svojih natjecatelja. To je dokaz da se u klubu dobro i kvalitetno radi i da karate u Međugorju ima perspektivu. Zahvalni smo i rojnim sponzorima i roditeljima koji nas prate i omogućavaju ovim momcima da odlaze na brojna međunarodna natjecanja”, ističe trener Milićević.

Danas u klubu trenira 50-ak karatista u novootvorenoj i modernoj dvorani u Majčinom selu.

U klubu ne kriju zadovoljstvo što je uspostavljena izvrsna suradnja s dva preostala kluba iz Brotnja a kao kruna te suradnje je zajednička organizacija Međunarodnog karate turnira “Dani berbe grožđa” u rujnu mjesecu. 


Kopirati
Drag cursor here to close