Euroliga

Olympiakos izborio petu utakmicu, Real na Final Fouru

Sport / Košarka | 28. 04. 2017. u 21:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliku priliku za plasman na Final Four propustili su košarkaši Anadolu Efesa, kojeg vodi Velimir Perasović, jer su pred svojim navijačima u Istanbulu dopustili grčkom Olympiakosu da ih pobijedi u četvrtoj utakmici četvrtfinala doigravanja sa 74:62 te izbori petu, odlučujuću utakmicu koja će biti odigrana u utorak, 2. svibnja, u Pireju.

Turska momčad je odlično počela utakmicu i do 12. minute izgradila 13 koševa prednosti, ali se ona polako počela topiti i već početkom treće četvrtine gosti su preuzeli kontrolu te čvrstom obranom došli do potpunog preokreta. Efes je u posljednjoj četvrtini uspio ubaciti tek osam poena, Jayson Granger je sa 17 koševa bio jedini domaći igrač sa dvoznamenkastim učinkom.

Olympiakos je do pobjede vodio Vassilis Spanoulis sa 18 koševa i četiri asistencije. Printezis je ubacio 11, a Erick Green 10 koševa.

U petak je mjesto na Final Fouru osigurao Real Madrid koji je u Istanbulu po drugi put svladao Darušafaku (89:78) te u četiri utakmice došao do ukupne pobjede. Real je do pobjede predvodio Sergio Llull sa 17 koševa i pet asistencija. Po 15 poena postigli su Trey Thompkins i Anthony Randolph. Brad Wanamaker je za domaćine postigao 25 koševa, a Scottie Wilbekin je ubacio 14 poena.

Domaćin Final Foura Eurolige od 19. do 21. svibnja je Istanbul, a Madriđani će u polufinalu igrati protiv domaćeg Fenerbahčea. U drugom polufinalu branitelj naslova moskovski CSKA čeka Olympiakos ili Anadolu Efes.

Kopirati
Drag cursor here to close