Poticaj za Olimpijadu

Olimpijski odbor BiH podržao Ragbi savez sa 60.000 dolara

Sport / Flash | 31. 07. 2017. u 13:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine osigurao je sredstva u vrijednosti od 60.000 američkih dolara za timski sport u razvoju - Ragbi 7 kroz aplikaciju na projekt Međunarodnog olimpijskog odbora - Team Support Grant.

Cilj ovog programa je financijski podržati kvalifikacije bh. tima za olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Grant će se realizirati kroz sljedeće četiri godine u svrhu pomoći u pokrivanju velikih troškova koje će imati ragbi reprezentacija pri pokušaju da se kvalificira za OI.

Rezultati koje Ragbi savez Bosne i Hercegovine postiže u posljednje tri godine sa svim nacionalnim reprezentacijama su zapaženi, posebno rezultati muške seniorske reprezentacije koja je u proteklom razdoblju napravila veliki pomak na World Rugby ranking listi, te sa 90. mjesta napravila skok na 68. mjesto, priopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH.

Muška reprezentacija je u protekla dva ciklusa Europskog prvenstva nacija u kvalifikacijama oba puta osvojila prvo mjesto u svojim grupama, te dva puta zaredom promovirana u veći rang natjecanja.

Kada je riječ o pojedinačnim sportovima, trenutno OO BiH stipendira deset potencijalnih olimpijskih kandidata za OI Pyoeng Change 2017, a početkom rujna će stipendirati 15 potencijalnih olimpijaca koji očekuju ispunjenje norme za OI Tokyio 2020, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close