Kakanj

Odbojkašice BiH pobijedile Švedsku sa 3:0 u prijateljskoj utakmici

Sport / Flash | 10. 05. 2017. u 19:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup na turniru druge runde kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine večeras je u Kaknju u prvom od dva prijateljska susreta pobijedila selekciju Švedske sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:15).

Drugi susret igrat će se sutra u dvorani "Magnet" u Brčkom u 19 sati.

Bh. odbojkašice okupile su se 2. svibnja u Lukavcu, a zatim nastavile pripreme u Kaknju, gdje će boraviti do 12. svibnja. Drugi dio priprema obavit će u Brčkom, u razdoblju od 18. do 30. svibnja.

Pored utakmica s reprezentacijom Švedske, krajem svibnja je planirano i odigravanje prijateljske utakmice sa reprezentacijom Hrvatske u Osijeku.

Na turniru druge runde kvalifikacija za SP, koji će se od 31. svibnja do 4. lipnja održati u belgijskom Kortrijku, bh. odbojkašice igrat će u D-skupini zajedno s reprezentacijama Belgije, Bjelorusije, Italije, Latvije i Španjolske.

U drugoj rundi kvalifikacija nastupit će 36 reprezentacija podjeljenih u šest skupina s isto toliko ekipa.

U treću rundu kvalifikacija plasirat će se šest drugoplasiranih reprezentacija iz druge runde kvalifikacija, dok će prvoplasirane reprezentacije druge runde kvalifikacija izboriti izravni plasman na SP.

Treća runda kvalifikacija odigrat će se u razdoblju od 22. do 27 kolovoza. Prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz treće runde natjecanje nastavlja na SP-u.

Kopirati
Drag cursor here to close