Hercegovački derbi

Novi sudar starih rivala

Sport / Flash | 28. 01. 2017. u 08:57 S.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras će se u dvorani na Bijelome brijegu igrati novi hercegovački derbi Zrinjskog i Širokog, u okviru 13. kola košarkaškog prvenstva BIH.

Godinama je mostarski Zrinjski bio redovna mušterija susjedima iz Širokog Brijega. Dok je Široki igrao ABA ligu o pobjedama Mostaraca nije bilo ni govora, one su došle tek kada je klub s Pecare izgubio nekadašnji primat, a i tada su bile vrlo rijetke.

No, ove sezone odigrali su dvije službene i jednu prijateljsku utakmicu, a sve tri je dobio Zrinjski. Prema tome Zrinjski je u rijetkoj ulozi favorita uoči hercegovačkog derbija, no i to treba uzeti s rezervom. Naime, momčad Hrvoja Vlašića u laganom je padu forme, ove godine već su izgubili dvije utakmice (Leotar i Bošnjak), a istovremeno se Široki strahovito podignuo.

Momčad s Pecare ojačana je u ovoj godini s iskusnim Frankom Kaštropilom i Daliborom Peršićem, a stigao je i Amerikanac Torrance Rowe.

Sve to govori da Širokobriježani nisu odustali od plasmana u Ligu za prvaka, iako uoči ovog kola imaju omjer 5-7 i zaostaju dvije pobjede za mjestima koja vode u Ligu 6. Zrinjski, s druge strane, ima komfornih 8-4, no eventualni poraz poprilično bi zakomplicirao njihove izglede.

Sudar Zrinjskog i Širokog igra se danas u 18 sati u dvorani na Bijelome brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close