Bljesak doznaje

NK Široki Brijeg 12. siječnja dobiva novo vodstvo i statut

Sport / Nogomet | 05. 01. 2017. u 15:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je proteklih nekoliko mjeseci Nogometni klub Široki Brijeg bezuspješno pokušao dobiti novi saziv Skupštine te izvršiti izbor Upravnog i Nadzornog odbora, izgleda da stvari u klubu s Pecare napokon dolaze na svoje.

Kako doznaje Bljesak.info iz izvora u Nogometnom klubu Široki Brijeg, izbor novog saziva Skupštine održat se u četvrtak, 12. siječnja 2017. godine, s početkom u 18.00 sati u klupskim prostorijama. Trenutačno funkciju predsjednika Skupštine obnaša Dario Knezović.

Ovu informaciju naknadno je potvrdio NK Široki Brijeg na službenoj Facebook stranici.

Prema aktualnom statutu, Skupština broji 41 člana, a za kvorum je potrebna natpolovična većina. Na dnevnom redu naći će se, između ostaloga, izbor i imenovanje novog predsjednika i jednog dopredsjednika Skupštine koja će zatim izvršiti izbor novog Upravnog i Nadzornog odbora.

Upravni odbor imat će između sedam i jedanaest članova te će između njih biti izabran novi predsjednik Upravnog odbora, odnosno kluba, na prvoj sjednici navedenoga tijela. Ovu funkciju je do sada obnašao Zlatan Mijo Jelić, a podsjećamo da je direktoru kluba Josipu Bevandi mandat istekao 31. prosinca 2016. godine. 

Osim izbora novih članova navedenih tijela, Skupština bi trebala usvojiti novi statut kluba, doznaje Bljesak.info, a još nije poznato o kojim se promjenama statuta radi.

Široki Brijeg nakon jesenskog dijela prvenstva zauzima sedmo mjesto na premijerligaškoj ljestvici te će u nastavku prvenstva pokušati dohvatiti šesto mjesto - posljednje koje vodi u Ligu za prvaka. Također, momčad s Pecare plasirala se u polufinale Kupa BiH. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close