prekid karijere!

Njemački supertalent Mario Götze teško obolio!

Sport / Flash | 27. 02. 2017. u 23:46 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Götze, nogometaš Borussije iz Dortmunda, prekida svoju karijeru u 25. godini života.

Klupsko priopćenje Borussije objasnilo je situaciju u kojoj se nalazi Götze.

"Pregledi su pokazali da Mario ima metabolički poremećaj. On će odmah prekinuti sa svim sportskim aktivnostima", stoji u priopćenju Borussije Dortmund.

Sve je započelo kroničnom ozljedom mišića, zbog čega je mladi nogometaš i podvrgnut detaljnim analizama.

Mario Götze je Nijemcima donio titulu prvaka svijeta 2014. godine kada je njegovim golom u produžecima Njemačka slavila protiv Argentine s 1:0.

Ukupno je nastupio 62 puta za nacionalnu vrstu Njemačke.

Igrao je za Borussiju Dortmund i Bayern iz Münchena, odigravši 167 utakmica u Bundesligi.

Nepoznato je što očekuje Götzea i koliko dugo će potrajati oporavak do eventualnog povratka na travnjake, ali predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke kazao je tim povodom kako to zasigurno neće biti kratkoročna epizoda, prenosi Bild.

Kako dalje piše ovaj portal, glavni problem za nadarenog nogometaša je loše sagorijevanje masnoća u organizmu. Zbog toga je zadnjih godina imao poteškoće u vezi s održavanjem optimalne težine, što se odražavalo na učinke za vrijeme treninga, te na utakmicama njegova tima.

Prema pojašnjenju stručnjaka, najvjerojatnije je u pitanju metabolička miopatija, koja utječe na obolijevanje mišića i stvara poremećaje u izmjeni materija u ljudskome organizmu.

Götze je pak dao izjavu u duhu jednoga sportaša: „Trenutačno sam na terapijama i dat ću sve od sebe kako bi se čim prije vratio i pomogao svome timu u ostvarenju zamišljenih ciljeva“.

Kopirati
Drag cursor here to close