Divljanje navijača

Njemačka javnost zgrožena i u strahu: Proći ćemo kao i Hrvatska!

Sport / Nogomet | 04. 09. 2017. u 07:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Elf' je u petak slavio 2:1 i tako upisao sedmu pobjedu u isto toliko utakmica, ali novi trijumf aktualnog svjetskog prvaka ostao je u sjeni skandaloznih huligana.

Naime, skupina od oko 200 gostujućih 'navijača' zviždala je za vrijeme minute šutnje koja se održala prije utakmice za dva preminula češka službenika, zatim je stalno brutalno vrijeđala strijelca prvog pogotka Njemačke Tima Wernera, a cjelokupna javnost ostala je zgrožena glasnim skandiranjem nacističkog pozdrava (Sieg Heil). Bilo je tu i korištenja pirotehničkih sredstava.

Njemački izbornik Joachim Low odmah je pozvao na oštre sankcije prema izgednicima, a riječi opravdanja za skupinu huligana nije imao ni stoper 'elfa' Mats Hummels.

Njemačka danas igra u Stuttgartu protiv Norveške (20.45 sati), javlja Tportal.hr.

'Nećemo tolerirati rasiste, homofobe i one koji vrijeđaju. Svi zajedno momčad, navijači i DFB suočit ćemo se s tim osobama koje uzrokuju nered,' najavio je Grindel.

Inače, pokrenuta je istraga, a njemačka javnost strahuje od drastične kazne Fife i Uefe. Mediji pišu kako im osim novčane kazne prijeti i oduzimanje bodova pa podsjećaju kako je prošla Hrvatska u srpnju 2015.

U kvalifikacijama za Euro zbog kukastog križa na travnjaku u Splitu HNS je dobio 100 tisuća eura kazne, reprezentaciji je u skupini oduzet jedan bod te je sljedeće dvije utakmice naša nacionalna vrsta igrala bez gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close