Nedžad Mahmić pobjednik međunarodne biciklističke utrke na Gorancima
XCM Herzegovina 2016
OBJAVA: Ponedjeljak, 12. rujna 2016. 16:11
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.K.
Biciklistička utrka Goranci
0

Natjecanje na Gorancima iznad Mostara ujedno je bilo i Državno prvenstvo u MTB maratonu

Nedžad Mahmić, član austrijske ekipe "Arbo DC Wien", pobjednik je međunarodnog brdsko-biciklističkog maratona "XCM Herzegovina 2016" koji se u nedjelju održao na Gorancima iznad Mostara, dok je kod žena slavila Lejla Tanović iz Biciklističkog kluba "Puls" iz Sarajeva.

Mahmić, rodom iz Bosanske Krupe, stazu dugu 62 kilometra prešao je u vremenu 2:53:10, ostavivši iza sebe drugoplasiranog Ivicu Mesarića iz BK "Orlov krug" iz Vodica te Muhameda Osmanagića iz BK "Daj krug" Bihać, koji je osvojio treće mjesto.

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović opravdala je ulogu favoritkinje, ostavivši 23 minute iza sebe drugoplasiranu Almu Alijagić iz sarajevske ekipe "Trek Team". Treće mjesto osvojila je Tina Papić iz Biciklističkog kluba "Kairos" iz Trogira.

Naslov pobjednika Malog maratona, koji se vozio u dužini 31 kilometar, odnio je Tomislav Barešić iz BK "Orlov krug" iz Vodica, drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Joško Fržop, dok je treći bio Ivan Širić iz BK "Pedala" Žepča.

Natjecanje na Gorancima iznad Mostara ujedno je bilo i Državno prvenstvo u MTB maratonu. Nedžad Mahmić i Lejla Tanović odnijeli su naslove u Elite kategoriji, kod juniora najbolji je bio Ivan Širić iz BK "Pedala" Žepče, najbrži kadet je Ivan Deronja iz BK Livno, a u kategoriji Masters naslov je odnio Toni Odak iz Biciklističkog kluba "Široki".

Najboljima na nedjeljnom maratonu, na kojem je sudjelovao stotinjak biciklista iz pet zemalja, uručene su novčane i robne nagrade.

Organizatori ove sportske manifestacije bili su Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" i Biciklistički savez BiH, u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar i Udrugom "Herzegovina Outdoor".

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.