Tragikomično

Ne cveta cveće ni u naše preduzeće: Neymar prestao pratiti Cavanija na Instagramu

Sport / Nogomet | 19. 09. 2017. u 11:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PSG je rezultatski i bodovno savršeno ušao u sezonu, ali u momčadi punoj zvijezda atmosfera je daleko od savršene. Pred cijelim svijetom žestoko su se i dvaput sukobile najveće. I to nakon što su na početku sezone savršeno surađivale.

U derbiju 6. kola Ligue 1, PSG je pobijedio Lyon 2:0, ali nitko nakon utakmice ne priča o rezultatu, nego o tragikomičnim svađama na rubu tučnjave između superstarova najboljeg katarskog kluba oko toga tko će izvesti slobodnjak ili penal.

Oba sukoba bili su između Cavanija i Neymara. Prvi je bio oko izvođenja slobodnjaka, a riješio ga je Neymarov prijatelj Dani Alves koji je zaklonio loptu od Cavanija i tako omogućio sunarodnjaku da puca. "Uzeo sam loptu jer sam htio izvesti slobodan udarac, ali Neymar mi je oteo loptu", nakon utakmice je "objasnio" Dani Alves. Naravno, nitko mu ne vjeruje.

Zatim je pri vodstvu PSG-a 1:0, Mbappe izborio penal. Cavani je odmah dotrčao uzeti loptu kako mu Neymar ne bi i ovo ukrao, što je ovaj želio. Brazilac je i ovdje izborio pobjedu jer Urugvajčev udarac iz jedanaesterca obranio je Lyonov golman.

Sukob se nastavio i u svlačionici, piše L'Equipe. Cavani je tamo napao Neymara zato što mu je ukrao slobodnjak i isto pokušao napraviti s penalom. Neymar nije htio popustiti, a da "razmjena mišljenja" ne preraste u tučnjavu, zaslužan je Thiago Silva koji je u zadnji tren rastavio navodne suigrače.

Neymar je nastavio fajt modernim načinom, tako što je prestao pratiti Cavanija na Instagramu. A svi znamo koliko je to danas ozbiljno.

PSG-u se tako osvećuje što je momčad prekrcao zvijezdama kao u videoigri. Sukob dviju najvećih mogao se očekivati. Jer Neymar koji je transferom iz Barcelone za 222 milijuna eura postao najskuplji nogometaš u povijesti, sada očekuje da je on glavni.

Cavani je pak prošle sezone za PSG zabio 49 golova u 50 utakmica, a u prvih pet prvenstvenih ove sezone čak sedam i logično je da se kao starosjedilac s ovakvom statistikom smatra gazdom ispred pet godina mlađe nove zvijezde.

Besramno bogati PSG razdiru dvorske borbe, a za tjedan dana ih čeka Bayern. Očigledno je da će "momčad" emira Tamima bin Hamada Al Thanija ove sezone sama sebi biti najveći protivnik.

Kopirati
Drag cursor here to close