Navijačima oduzimali hrvatske zastave s natpisom bh. gradova
Neugodnosti na Eurobasket
OBJAVA: Srijeda, 6. rujna 2017. 14:22
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: I.K.
Hrvatska navijači EuroBasket 2017
1

Naime, razlog svemu ovome je FIBA-ino pravilo po kojemu navijači ne smiju imati zastave s natpisom gradova iz druge države, što god to značilo.

Hrvatski navijači i njihova pozitivna vibra s tribina pravo je osvježenje dosadašnjeg dijela Eurobasketa. Kao i dosadašnjih prvenstava, hrvatskim reprezentativcima veliku podršku pružaju i njihovi sunarodnjaci i vjerni navijači iz Bosne i Hercegovine.

Iako slove za veoma korektne i vesele navijače, kako javljaju današnje Sportske novosti, hrvatski su navijači iz Bosne i Hercegovine uoči posljednjeg susreta sa Španjolcima u Cluju doživjeli neugodnosti na ulazima u dvoranu. Naime, domaćini su svim navijačima oduzimali hrvatske zastave s natpisom bh. gradova.

FIBA-ino „treniranje strogoće“, kako nadalje navodi ovaj sportski dnevnik, osjetili su navijači iz Mostara, Neuma i Posušja, kojima su ljudi iz osiguranja zaplijenili uobičajeni navijački rekvizit. Ogorčenost kod navijača izazvala je i činjenica da svoje zastave nisu dobili nazad ni nakon utakmice.

Naime, razlog svemu ovome je FIBA-ino pravilo po kojemu navijači ne smiju imati zastave s natpisom gradova iz druge države, što god to značilo. Kakogod, ovo nerazumno i bespotrebno pravilo je izravno zadiranje u navijačku slobodu i privatnost.

Pogotovo iz razloga što boje Hrvatske brane igrači rođeni u susjednoj državi, poput Bojana Bogdanovića iz Mostara, Darka Planinića iz Širokog Brijega, Ivana Ramljaka iz Posušja i Dragana Bendera iz Čapljine, koji sa sobom vuku veliki broj navijača iz Hercegovine.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Mate Maric
1. Mate Maric
prije 16 dan.
Cuj iz Posusja ? Pa napisite; iz gornjeg, ili donjeg. Js 50 km. od Posusja i ne znam kojoj drzavi pripada, a ovi sve znaju.
+6
-9
2
AT
Chrome