Halilovići

Najava Šestih Studentskih dana kulture i sporta

Sport / Flash | 17. 07. 2017. u 08:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenu od 17. do 20.07.2017. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ''Safet Zajko'' u Halilovićima (Općina Novi Grad Sarajevo) danas će biti otvoreni Šesti Studentski dani kulture i sporta.

Manifestaciju organizira Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja ''Litteratus'' u partnerstvu sa Studentskim centrom Sarajevo i Univerzitetom u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Udruženja ''Obrazovanje gradi BiH''.

Svečano otvaranje održat će se danas s početkom u 17 sati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ''Safet Zajko'', a ceremoniju će svečano otvoriti Adil Osmanović ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, uz obraćanja drugih osoba iz akademskog, kulturnog i sportskog života.

Ove godine sudjeluje preko 500 mladih sa šireg područja koji će se natjecati u malom nogometu (ekipno 5+1); basketu 3 na 3; odbojci na pijesku (mješovita muško-ženska ekipa), tenisu, stolnom tenisu i šahu.

''Cilj projekta je sportsko-rekreativno zdravlje mladih koji se inače profesionalno ne bave sportom, unapređenje sportskih aktivnosti, međusobno druženje i stvaranje trajnih prijateljstva i premošćavanje barijera koje su nam postavljenje'', kazala je Matea Oroz, zamjenik direktora Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja ''Litteratus''.

Za kulturni dio programa pobrinuti će se KUD Visoko iz Visokog i KUD Budućnost, Glamoč  adekvatnim programom, te studenti Nezavisnog univerziteta Banja Luka sa predstavom 'Posjeta profesoru'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close