Poznati suci 5. kola

Mulahasanović na Pecari, Jakupović Zrinjskom na Tušnju

Sport / Nogomet | 17. 08. 2017. u 10:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za suce i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odredio je službene osobe za susrete petog kola Premijer lige BiH.

Derbi kola na Koševu, gdje se sastaju Sarajevo i Željezničar, sudit će Tomislav Čuić iz Tomislavgrada. Pomoćnici će mu biti Goran Dujak iz Odžaka te Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudac bit će Elvis Mujić iz Banovića dok će Ilija Živković iz Orašja i Goran Paradžik iz Ljubuškog biti Čuićevi pomoćnici na gol-linijama, odnosno peti i šesti sudac.

Na susretu Široki Brijeg - Mladost DK, koji se igra u nedjelju u 20.00 sati na Pecari, pravdu će dijeliti Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Pomoćnici će mu biti Moamer Čaušević iz Sarajeva te Marko Perić iz Mostara. Admir Šehović iz Sarajeva bit će četvrti sudac.

Glavni sudac susreta Slobode i Zrinjskog, koji se također igra u nedjelju u 20.00 sati na Tušnju, bit će Edin Jakupović iz Bihaća. Pomoćnici će mu biti Dragan Keranović iz Prijedora i Elvis Prošić iz Cazina dok će četvrti sudac biti Miloš Gigović iz Gradiške.

Treći hercegovački predstavnik, GOŠK, svoj susret petog kola igra u Bijeljini kod Radnika, a pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice. Pomagat će mu Senad Ibrošibegović iz Travnika te Bojan Maksimović iz Modriče. Četvrti sudac bit će Irfan Peljto iz Sarajeva.

Susret Borac - Vitez sudit će Zoran Grbić iz Prijedora dok će glavni djelitelj pravde na susretu Krupa - Čelik biti Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close