Premijer liga BiH

Može li Sloboda pomoći Zrinjskom? Tuzlaci najavljuju pobjedu protiv Sarajeva

Sport / Nogomet | 16. 03. 2017. u 14:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred nama je posljednje kolo Lige 12, a nogometaši tuzlanske Slobode nastupit će protiv Sarajeva u jačem sastavu od onog koji je u Bijeljini poražen od Radnika.

Vijest je to koju će pozdraviti i u taboru lidera Zrinjskog, kojem je svaki kiks pratnje dobrodošao..., a Sarajevo je na minus dva. 

Iako jučer zbog ozljede nije trenirao Amer Ordagić, vjeruje se da će kapetan Tuzlaka nastupiti protiv Sarajeva, dok je neizvjesno hoće li za igru biti spreman Samir Efendić.

Zbog tri žuta kartona neće na raspolaganju stručnom stožeru biti Ismar Hairlahović.

Međutim, oporavili su se i konkurat će za sastav Aleksandar Subić i Samir Merzić, dok je suspenziju zbog tri žuta kartona odradio Haris Mehmedagić.

“Još žalimo za propuštenim prilikama u susretu s Radnikom. U stručnom stožeru Slobode već sam tri godine i ovo je, po mom mišljenju, bila najbolja igra naše ekipe u gostima, a nesretno smo ostali bez bodova”, izjavio je Amir Spahić, pomoćnik trenera Vlade Jagodića.

Kad je riječ o derbiju sa Sarajevom, Tuzlaci ne kriju želju da zaustave pobjedničku seriju Bordo tima.

“Imamo posljednjih godina dobar skor protiv Sarajeva. Sigurno je da ćemo igrati na pobjedu, pa pozivam navijače da u ovoj utakmici podrže mladi Slobodin sastav”, zaključio je Spahić.

Susret 22. kola Premijer lige BiH Sloboda – Sarajevo igra se u subotu na Tušnju od 15 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close