Liga kup

Mourinho i Guardiola složni: Ukinite to natjecanje

Sport / Nogomet | 22. 09. 2017. u 18:17 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u šesnaestini finala Carabao Cupa, odnosno Liga kupa, njegova momčad razbila Burton Albion 4:1, Jose Mourinho potegao je pitanje smisla igranja tog natjecanja.

Premierligaške momčadi u spomenutom su kolu izmijenile 137 igrača u odnosu na početne postave u posljednjoj ligaškoj utakmici. Utakmice Carabao Cupa na stadionima Premier lige gledalo je 150.000 navijača manje nego prošlog vikenda u prvenstvu.

"Klubovi troše previše energije na to natjecanje. Ne znam koja je svrha Carabao Cupa osim što je ipak riječ o trofeju. No, nitko ti na njemu neće previše čestitati, a titula nema težinu ni u smislu kvalifikacija u europska natjecanja", rekao je Jose Mourinho koji je liga kup osvajao četiri puta, piše Index.hr.

Slično razmišlja i Pep Guardiola, čija momčad je slavila protiv West Bromwicha 2:1.

"Slažem se s Joseom. Znam, biznis je biznis, ali mi igramo jako puno utakmica. Nije liga kup loš za igrače koji manje igraju i ipak se boriš za kakav-takav naslov. No, nisi ništa bolji trener ako ga osvojiš, a i ti i igrači potrošite jako puno energije. Zamislite kako je nama doći usred tjedna igrati protiv tvrde momčadi koju vodi Tony Pulis. Četiri sata autobusom i četiri nazad. Tri dana kasnije ponovno idemo u London kod Crystal Palacea, pa utakmica sa Šahtarom, pa opet u London na Stamford Bridge. Ako moramo igrati, igrat ćemo. No, trebalo bi o tome razmisliti", rekao je Guardiola.

Kopirati
Drag cursor here to close