Kantarevac

Mostarske škole na sportskoj manifestaciji Žogarija –Loptarija 2017.

Sport / Flash | 08. 05. 2017. u 12:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva međunarodna manifestacija učenika mostarskih osnovnih škola Žogarija – Loptarija 2017., održat će se 9. svibnja u Kulturno-sportskom centru "Kantarevac ".

Na manifestaciji će sudjelovati šest osnovnih škola, i to Osnovna škola Ivana Gundulića, OŠ Bartola Kašića, OŠ Marina Držića, OŠ "Mustafe Ejubović - Šejh Jujo, IV Osnovna škola i OŠ Mujage Komadine, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru viši sportski menadžer Dženan Šuta.

Dodao je kako će manifestacija okupiti učenike od drugog do devetog razreda, odnosno u dobi od 7 do 11 godine, te od 20 do 25 sudionika po školi.

Pored natjecateljskog dijela održat će se kviz znanja i prezentacija o zdravom načinu života, rekao je Šuta, naglasivši pri tom kako je jedna od zanimljivih disciplina natjecanje samih nastavnika.

Svrha je projekta učenike osnovnih škola upoznati s vrijednostima koje su najznačajnije za cjelovit razvoj mlade osobnosti, istaknuo je Šuta, izrazivši nadu da će ova manifestacija koja se održava po prvi put, postati tradicionalna.

Voditeljica služba za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Grada Mostara Senada Sadović istaknula je kako je Žogarija – Loptarija međunarodni projekt koji uključuje devet zemalja - Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

To je jedna manifestacija koja je splet dječje radosti, "fair playa", sporta, igre, znanja i druženja, dodala je.

Od ovog natjecanja očekujemo razvijanje tolerancije, suradnje i prijateljstva, rekla je ravnateljica Osnovne škole Ivana Gundulića – Mostar Marija Jurčić.

Škola koja pobjedi ide na državno natjecanje u Sarajevo, 12. svibnja, dok će pobjednici s državnog natjecanja ići na međunarodno finale u rujnu u Zagrebu.

Natjecanje će se održati na "KSC Kantarevac" s početkom u 12 sati u slučaju lijepog vremena, a u slučaju nevremena u Sportskoj dvorani "Sjeverni logor" .

Kopirati
Drag cursor here to close