EYOF

Mostarac Karlo Zelenika sa bh. košarkašima na Ljetnom europskom festivalu mladih

Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2017. u 14:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetni europski omladinski festival mladih (EYOF) bit će održan u mađarskom gradu Gyoru od 23. do 29. srpnja, a delegacija Bosne i Hercegovine brojat će 40 članova, dio koje će biti i mladi mostarski košarkaš Karlo Zelenika. 

Sudjeluju sportaši od 14 do 18 godina koji će se natjecati u deset sportova, a BiH će biti zastupljena u atletici, biciklizmu, judou, košarci i plivanju.

Potpredsjednik Olimpijskog odbora BiH Siniša Kisić na današnjoj konferenciji za medije predstavio je bh. olimpijski tim kome je poželio puno sreće na borilištima u Gyoru, a posebno se osvrnuo na košarkašku reprezentaciju BiH čiji su prethodnici na EYOF-u Tbilisi 2015. godine osvojili zlatnu medalju.

“Sudeći po informacijama koje smo dobili iz Košarkaškog saveza BiH, ova generacija mladih košarkaša ne zaostaje za onom otprije dvije godine koja je osvojila zlato. Nadamo se da će se i ovi momci predstaviti u najboljem svjetlu, kao i ostali članovi bh. reprezentacije”, rekao je Kisić.

Uz spomenutog Karla Zeleniku, za košarkašku reprezentaciju BiH nastupit će: Alija Islamović, Deni Radak, Đorđe Topolović, Haris Dedajić, Harun Huseinspahić, Kosta Kondić, Mihailo Nešković, Mirza Kusturica, Nikola Mičić, Ognjen Marković i Timur Krupalija, a izbornik je Dejan Bodiroga.

U atletskom timu BiH, pod palicom Gorana Bošnjaka nastupit će: Aleksandra Roljić, Anja Čolaković, Tina Bošnjak i Arman Curo.

Bh. plivači su: Hena Mešić, Marko Kovačić i Tina Tadić, koje će trenirati Evelin Avdić, a džudisti BiH koji putuju pod nadzorom izbornika Jove Samardžića su Anđela Samardžić, Selma Hajro i Vuk Elez.

Husein Selimović predstavljat će BiH u biciklizmu.

Prvi nastup će zabilježiti košarkaška U16 reprezentacija, čija je utakmica na programu 24. srpnja u 12.15 sati protiv Finske.

Kako je kazao generalni tajnik Olimpijskog odbora BiH Said Fazlagić, sedam predstavnika zimske olimpijade mladih ''EYOF Sarajevo&Istočno Sarajevo'' koja će biti održana 2019. godine, boravit će u Gyoru i sudjelovatiu radu ''Observer'' programa.

“U okviru tog programa naši predstavnici će vršiti monitoring svih segmenata organizacije i usvajati nova znanja organizacije velikih sportskih natjecanja, a sve radi unapređenja domaćinstva 14. zimskog EYOF-a čiji su domaćini 2019. godine Sarajevo i Istočno Sarajevo”, objasnio je Fazlagić.

BiH tim putuje u Gyor 22. srpnja. 

Kopirati
Drag cursor here to close