Polumaraton

Mostar postao centar trčanja

Sport / Flash | 09. 04. 2017. u 09:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ante Živković iz Metkovića pobjednik je "1. Mostarskog polumaratona - Central osiguranje" koji se održao u Mostaru. Živković je polumaraton istrčao za 1:14:31.

Drugo mjesto osvojio je Alija Imamović iz Sarajeva, dok je trećeplasirani bio Vinko Sliško iz Tomislavgrada. U polumaratonu su sudjelovale i brojne pripadnice ljepšeg spola, a prva je na cilj stigla Marija Rajič iz Zagreba s vremenom od 01:28:05.

Inače na polumaratonu su trčala 444 natjecatelja iz 16 zemalja svijeta.

Polumaratonske utrke su najpopularnije kako velikom broju rekreativnih trkača, tako i profesionalnim atletičarima. Dionica polumaratonske utrke iznosi 21.097 kilometara.

''Za organizaciju ovakvih događaja potrebna je potpora šire društvene zajednice, za koju su organizatori iz udruge "Zdrav život - Kinezis" i više nego zadovoljni. Uz samu organizaciju redom su stali predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić, kao i načelnik policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić sa svim djelatnicima Policijske uprave Mostar, bez kojih ovakav događaj zbog složenosti same organizacije ne bi mogao biti ni realiziran'', rekao je ranije predsjednik organizacijskog odbora "1. Mostarskog polumaratona - Central osiguranje" Franjo Lovrić.

Start Mostarskog polumaratona je bio na mostu u Vojnom, dok je cilj utrke bio ispred tržnog centra Mepas Mall.

Kopirati
Drag cursor here to close