XCM Herzegovina 2017

Mostar opet domaćin biciklističkog maratona

Sport / Nogomet | 18. 08. 2017. u 12:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub Mostar i Udruga“Herzegovina Outdoor", u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma „Hercegovina Bike“ i Biciklističkim savezom BiH, 3. rujna ove godine organiziraju Drugi međunarodni XC (cross country) maraton „XCM Herzegovina 2017” koji će okupiti najbolje brdske bicikliste iz BiH, ali i cijele regije.

Zbog atraktivnosti natjecanja, XC maraton postavljen je, kao i protekle godine, na području Goranaca, planine Čabulje, Vrda, Raške gore na kružnoj stazi dužine 31 km.

- Prva godina je bila izvrsna za sve nas, jako velik broj zainteresiranih biciklista se pojavio na Gorancima gdje nitko nije krio oduševljenje zbog staze i organizacije događaja. Ove godine idemo još jači i bolje. Imamo jako velik broj upita, a i same prijave su krenule jako dobro. Nadamo se lijepom vremenu i vrhunskom druženju na Gorancima - izjavio je Josip Barišić, direktor ove atraktivne utrke.

Elite natjecatelji vozit će dva kruga (62km / visinska razlika 1.500m), dok ostale kategorije. kao i rekreativni biciklisti, vozit će jedan krug (31/ visinska razlika 750m).

Okupljanje i revijalni start bit će ispred Konobe „Goranci“, a startno-ciljna ravnina bit će postavljena na platou Goranaca.

Za najbolje na utrci predviđen je bogat novčani nagradni fond. Nakon utrke predviđeno je sadržajan zabavni program uz hranu i piće. Utrku mogu voziti licencirani vozači i rekreativci. Utrka se ujedno boduje za Premijer ligu BiH.

Pokrovitelji utrke su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Turistička zajednica HNŽ-a, Sportski savez Grada Mostara, Nekretnine In, Restoran Konoba Groanci, Turistička Agencija Fortuna, agencija Shift Brand Design, Meggle d.o.o., GBT, GumaM, Wolf Bikes (Capriolo), HGSS te MUP HNŽ-a.

Više informacija o utrci kao i o prijavama može se vidjeti na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close