poseban lik

Misimović se opet oprostio, ovog puta zauvijek

Sport / Nogomet | 08. 01. 2017. u 11:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se jednom oprostite pa se ipak vratite na teren, mnogi vas prestaju shvaćati ozbiljno, no Zvjezdan Misimović je mrtav ozbiljan po pitanju konačnog umirovljenja. 

"Sada ide odmor. Dosta je bilo", rekao je 34-godišnji Misimović za Sportsport.ba. 

Karijeru je u Bayernu, s Wolfsburgom je u paru s Edinom Džekom odnio naslov prvaka Njemačke, a ukupno je od 2003. do 2011. godine odigrao 157 bundesligaških utakmica koje je obilježio s 37 golova i 57 asistencija. 

Za reprezentaciju BiH, s kojom je nastupio na SP-u u Brazilu 2014., odigrao je 84 utakmice i postigao 25 golova - dres Zmajeva, kojima je jako puno dao, nosio je od 2004. do 2014. godine. 

Posljednji angažman odradio je u dresu Beijing Rehnea, prethodno čemu je u ožujku 2015. već bio obznanio umirovljenje, no Kinezi su ga uspjeli nagovoriti da se vrati na teren...

Ostat će upamćen kao istinski nogometni znalac, ali i poseban karakter koji, da tako kažemo, nije dao na sebe - scena iz kvalifikacija za Euro 2012. najbolje je pokazala o kakvom se osebujnom liku radi. 

Tadašnji izbornik Safet Sušić nije ga uvrstio u početnu postavu u utakmici protiv Bjelorusije, a ovaj mu se nakon što je ušao s klupe i pogodio za pobjedu odužio opjevanom 'mašinkom' i 'fuck you' zahvalnicom..., mada je kasnije ustvrdio da to nije bilo upućeno Papetu. 



Vijest o Misimovićevom umirovljenju poklopila se s najavom odlaska u mirovinu Zlatana Muslimovića. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close